Santiago Abascal, durant una intervenció al Congrés

Abascal: ''És l'atemptat més greu des del 1978''

El líder de Vox assegura que la Llei d'Amnistia "legitima el cop a Catalunya"

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha afirmat aquest dijous 30 de maig que l'aprovació definitiva de l'amnistia als implicats en el Procés constitueix "l'atemptat més greu als espanyols honrats que compleixen la llei des del 1978". avisat que la norma "legitima el cop i la violència política" a Catalunya.

Durant la seva intervenció al Ple del Congrés, Abascal ha qualificat la llei d'"acte de corrupció política" que, segons ell, és "la més gran que s'ha perpetrat a Espanya des del 1978". En aquesta línia, ha acusat els partits independentistes catalans socis d'investidura de Pedro Sánchez, ERC i Junts, de cometre “els pitjors delictes que poden els representants públics”.

"Pitors que els miserables corruptes perquè eren delictes contra la Constitució, la convivència trencada a Catalunya i la unitat de la pàtria, que és fonament de la Constitució i anterior i superior a la pròpia Carta Magna", ha indicat el líder de Vox.

"Va deixar policies ferits, va produir gravíssims danys econòmics i materials, va trencar la convivència entre els espanyols i els catalans que va provocar la fuga d'empreses i va empobrir els catalans", ha lamentat Abascal sobre els fets emmarcats en el Procés el 2017. A més, ha comparat aquesta Llei d'Amnistia amb la situació dels "espanyols honrats als quals no se'ls passa una multa". Tot, segons ha subratllat Abascal, "per set vots i només per romandre al poder".

Abascal ha carregat contra Sánchez, de qui ha dit que podria incloure's a la Llei d'Amnistia per la "corrupció" política i econòmica que, al seu parer, practica i ha augurat que "el pitjor del president encara ha d'arribar". "Sánchez s'ha posat en mans de tota mena d'extremismes per desviar l'atenció de la corrupció política d'avui i l'econòmica que s'està investigant", ha afirmat.

També ha presumit de les aliances internacionals i les ha comparat amb les del cap de l'Executiu. "Parlen de Noruega, però no, són Hamàs, els talibans, l'Iran i el Grup de Puebla, els narcogoverns d'Hispanoamèrica", ha dit. "I aquí són els marmessors d'ETA i els delegats del pròfug Carles Puigdemont", ha afegit.

Abascal li ha retret "les llàgrimes de cocodril i de Hamàs" per l'ofensiva israeliana a la Franja de Gaza i li ha preguntat "on són les llàgrimes pel poble sahrauí". "¿No se les permet Mohammad?", li ha interpel·lat.

El president de Vox també ha carregat contra el PP per "no haver fet tot el possible" per frenar la Llei d'Amnistia, tal com Vox li va demanar reiteradament. A més, ha assegurat que la direcció popular ha prohibit a les comunitats autònomes en què cogovernen unes manifestacions institucionals contra la norma que havien "compromès" amb ells.