Imatge del president de Vox, Santiago Abascal, en un acte electoral a la ciutat de Lleida, el 3 de maig de 2024

Abascal titlla de ''bul del Govern'' l'informe de l'ONU sobre la memòria històrica

Ha valorat la supressió del Premi Nacional de Tauromàquia com "un signe més d'incultura i sectarisme"

El president de Vox, Santiago Abascal, ha qualificat aquest divendres de "pèl del Govern" l'informe de les Nacions Unides que insta Espanya a protegir la memòria històrica davant les lleis de concòrdia impulsades pel PP i Vox en algunes comunitats autònomes, i li ha tret importància perquè no és una resolució de l'ONU, diu.

En una atenció als mitjans abans d'un acte electoral del seu partit a la ciutat de Lleida, Abascal ha assegurat que l'informe l'han redactat uns relators animats pel Govern d'Espanya i, afegeix, els seus socis separatistes.

"Qui són les Nacions Unides per dir als espanyols que no poden opinar sobre el seu passat com els vingui de gust?", ha defensat el president de Vox, que ha criticat l'ONU per tenir, considera, bones relacions amb règims dictatorials i teocràtics.

El president de Vox ha dit que els espanyols tenen la llibertat d'acostar-se a la seva Història com decideixin, i ha subratllat que Espanya és un país plenament democràtic al qual una institució estrangera com l'ONU no pot dictar com fer les seves lleis o com han d'obrar les comunitats autònomes.

Així mateix, Abascal ha retret al Govern d'Espanya voler decidir una versió de la història, a qui ha criticat també per "amenaçar els jutges i els mitjans de comunicació".

Preguntat sobre la decisió del Ministeri de Cultura d'eliminar el Premi Nacional de Tauromàquia, Abascal ha valorat la supressió com "un signe més de la incultura i el sectarisme d'un ministre contra Espanya i contra qualsevol de les seves senyes d'identitat", encara que ha assenyalat com a responsable el president Pedro Sánchez.

Així mateix, Abascal ha acusat Sánchez d'atacar l'aportació feta per Espanya durant segles a Amèrica, que qualifica com una "obra d'agermanament universal i de mestissatge" i com una de les aportacions més grans d'Espanya a la història universal.

A l'acte electoral de Vox a la ciutat de Lleida, on s'han congregat nombrosos simpatitzants del partit, Abascal ha assenyalat la immigració il·legal com a "culpable dels veritables problemes dels ciutadans".

Abascal ha retret a la resta de les formacions polítiques intentar amagar la "inseguretat als carrers", que assenyala com el principal problema de molts catalans, i ha demanat més polítiques de natalitat per fomentar un augment poblacional a Espanya sense dependre de l'arribada de persones estrangeres.

Sobre l'anunci de Sánchez de seguir com a president del Govern després de cinc dies reflexionant el seu futur, el president de Vox ha dit que ha servit per posar els "ploriquejos del president" al centre del debat nacional, i ha afegit que els simpatitzants de Vox fa anys que reben insults i pedrades en actes públics.