Els candidats a les eleccions catalanes al debat electoral de RTVE, el 2 de maig de 2024.

Així viuen els candidats al 12M aquesta jornada de reflexió

Ho aprofiten per descansar i agafar aire davant del que afronten aquest diumenge

Els candidats a les eleccions catalanes agafaran aire aquest dissabte a la tarda amb les famílies el dia de reflexió abans de les eleccions, després de dedicar part del matí als ja tradicionals posats per a mitjans de comunicació.

El president Pere Aragonès (ERC) ha explicat que té ganes de passar temps amb la dona i la filla: com a aficionat a la cuina, els farà el dinar (encara no ha decidit el menú), després passarà la tarda jugant amb la filla i a la nit sortirà a sopar amb la dona.

Salvador Illa (PSC) sortirà a córrer al matí amb el seu germà, i després es reunirà amb la seva directora de campanya, Lluïsa Moret, i tornarà a casa per dinar, passejar amb la seva gossa i estar amb la seva dona: "Possiblement llegiu un poc o miri una sèrie o alguna pel·lícula per relaxar-me ia dormir ben aviat, que diumenge és un dia intens”.

Carles Puigdemont (Junts) aprofitarà per descansar a la comarca del Vallespir francès amb la família, passejar, llegir, menjar amb amics de la seva terra, Girona, i no descarta anar a veure un partit de rugbi de la USAP abans d'aquestes eleccions que suposaran --segons s'ha compromès-- el retorn a Catalunya sigui quin sigui el resultat.

La candidata de la CUP, Laia Estrada, s'ha reservat el matí per a les tradicionals fotografies del dia de reflexió amb diversos mitjans, però a la tarda, llavors sí, preveu passar unes hores amb la parella i el fill.

Jéssica Albiach (Comuns Sumar) té programades al matí tres sessions de fotos amb la resta de candidats, ha quedat per dinar amb la seva mare i unes amigues, ia la tarda farà una passejada pel barri de la Barceloneta, prendrà "una orxata i uns fartons i potser anirà al cinema.

El candidat de Vox, Ignacio Garriga, aprofitarà la jornada per fer el que la campanya no li ha permès, explica: passar "la tarda en família i posar-se al dia" amb els quatre fills i la dona, que està embarassada del cinquè.

El candidat de Cs, Carlos Carrizosa, intentarà compatibilitzar una tarda en família amb "despatxar" alguns assumptes organitzatius del partit, relacionats per exemple amb els apoderats de la jornada electoral.

Fernández menjarà amb tota la família, que ha tingut "una mica desatesa" durant la campanya, després de posar per a les fotos d'alguns mitjans al matí, i passarà la tarda descansant per afrontar la jornada electoral.