La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach

Albiach afirma que Catalunya ha de ''liderar'' la reducció de la jornada laboral

La candidata de Comuns Sumar per al 12M assegura que treballar menys hores millora la productivitat i la salut

La candidata de Comuns Sumar a les eleccions catalanes, Jéssica Albiach, ha afirmat aquest dimecres que Catalunya ha de "liderar" la reducció de la jornada laboral, i ha reivindicat els avenços del Govern central els darrers anys amb la reforma laboral i la pujada del salari mínim.

"Igual que Catalunya va liderar fa més de 100 anys blindar per llei la jornada laboral de 8 hores, ara és el moment de reduir aquesta jornada laboral", ha declarat a la manifestació convocada per UGT i CC.OO. a Barcelona pel Dia del Treballador l'1 de maig.

Albiach ha dit que reduir la jornada laboral millora la productivitat, alhora que millora la salut mental i física dels treballadors, i ha defensat treballar des de la política per aconseguir la plena ocupació.

La candidata de Comuns ha retret a ERC actuar des de la Generalitat "al ralentí" del Govern central en matèria laboral, i ha demanat que l'Executiu català estigui més a prop dels treballadors.

Albiach ha aprofitat per demanar el vot, apel·lant "totes aquelles persones que s'han beneficiat de les millores impulsades pel Ministeri de Treball de Yolanda Díaz".