La candidata dels Comuns Sumar, Jéssica Albiach

Albiach demana ''més i millors trens i no ampliacions d'aeroports''

Ho ha fet després de la incidència generalitzada per robatori de coure a Rodalies

La candidata dels Comuns Sumar a les eleccions catalanes, Jéssica Albiach, ha demanat aquest diumenge "més i millors trens i no ampliacions d'aeroports", després de la incidència generalitzada per robatori de coure a Rodalies.

Ha fet una crida a la participació per obrir un nou capítol amb "un govern d'esquerres que posi les prioritats de la ciutadania al cor del govern", ha declarat en una atenció als mitjans, després de votar al centre de Barcelona.

Ha criticat el "desgavell" viscut aquest diumenge a Rodalies i ha posat èmfasi en la necessitat d'un Executiu que tingui com a prioritats l'emergència climàtica i, textualment, més i millors trens i no ampliacions d'aeroports.

Comuns Sumar presenta per a aquest 12M una proposta turística que cerca un equilibri entre el desenvolupament del sector i la sostenibilitat ambiental. Entre les mesures destaquen la reducció del termini per a l'anul·lació de llicències de pisos turístics de cinc a tres anys, la limitació dels creuers a tres vaixells al dia i un màxim de 200.000 creueristes al mes.

A més, proposen transferir la gestió de la taxa turística als ajuntaments per a una millor adaptació a les necessitats locals i mantenir una oposició ferma a l'ampliació de l'aeroport del Prat, prioritzant la qualitat de vida dels residents i la protecció de l'entorn.

El que ha passat aquest diumenge

Un robatori de coure ha provocat una sobretensió a les instal·lacions ferroviàries de Montcada Bifurcació que afecta de forma generalitzada les línies del servei de Rodalies de Catalunya aquest diumenge al matí. Rodalies ha recomanat a través de les seves xarxes socials fer servir altres mitjans de transport, mentre es treballa per reprendre el servei.

Adif ha concretat via X que el robatori d'un cable del sistema d'electrificació a Montcada Bifurcació ha provocat des de les 4 del matí diversos incendis al cablejat del sistema de senyalització i d'enclavaments a l'entorn de Barcelona, "afectant totes les línies de la xarxa de Rodalies".

Renfe recomana utilitzar serveis alternatius

El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha recomanat als usuaris de Renfe optar per mitjans alternatius per arribar a Barcelona, després de les incidències generalitzades a les línies del servei aquest matí d'eleccions.

"Avui algú que vulgui fer algun desplaçament, si pot utilitzar un altre mitjà de transport, que l'utilitzi", ha declarat en una atenció als mitjans a l'estació de Sants a Barcelona. Després de ser preguntat per una estimació de quan es podrà donar solució al servei, ha assegurat que estan treballant "minut a minut".