El portaveu de Sumar al Congrés, Íñigo Errejón, i la candidata dels Comuns a presidir la Generalitat, Jéssica Albiach

Albiach proposa impulsar un ''mínim vital d'aigua'' per combatre la sequera

Celebra la decisió d'Urtasun de suspendre el Premi Nacional de Tauromàquia

La candidata dels Comuns a presidir la Generalitat, Jéssica Albiach, ha proposat impulsar un "mínim vital d'aigua" per lluitar contra la sequera que assegura que pateixen 125.000 llars a Catalunya.

Així s'ha pronunciat en un acte aquest divendres a Mataró (Barcelona), juntament amb el portaveu de Sumar al Congrés, Íñigo Errejón, i els candidats 3, 4 i 17 per Barcelona Andrés García Berrio, Susanna Segòvia i Sergi Morales.

La candidata ha defensat que l'aigua és un bé comú i un dret humà: "No deixarem que quatre privilegiats s'estiguin folrant sobre la base de la pobresa", i ha reivindicat la gestió pública de l'aigua.

Els Comuns proposen establir per llei un mínim vital d‟aigua de 100 litres per persona i dia que asseguri l‟accés al‟aigua a la població en situació de pobresa hídrica.

Albiach ha assegurat que els Comuns són els "únics" que defensen l'escola pública i ha desgranat les seves propostes en aquest àmbit, amb mesures com acabar amb els privilegis que, segons ell, té l'escola concertada i assolir un 80% d'escoles públiques .

També ha apostat per recuperar la sisena hora a l'educació pública, que ha recordat que va ser suprimida per l'exconsellera Irene Rigau, una "senyora de Convergència", i ha retret a ERC no haver revertit aquesta mesura en els sis anys que porta al capdavant de la Conselleria dEducació.

A més, ha celebrat la decisió del ministre de Cultura, Ernest Urtasun, de suspendre el Premi Nacional de Tauromàquia, i ha assegurat que per ser una democràcia avançada cal defensar "els drets dels animals".