La candidata de Comuns-Sumar a la presidència de la Generalitat, Jéssica Albiach, al Consell Nacional del seu partit a Barcelona el 20 d'abril del 2024.

Albiach retreu a Illa citar ''constantment'' Jordi Pujol

"A més, cita Jordi Pujol en un sentit positiu", ha incidit la líder de Comuns Sumar

La candidata de Comuns Sumar a les eleccions catalanes, Jéssica Albiach, ha retret aquest diumenge al candidat del PSC, Salvador Illa, citar "constantment" als seus discursos l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol (CiU).

"A més, cita Jordi Pujol en un sentit positiu", ha incidit Albiach a l'assemblea dels Comuns al Vallès Oriental (Barcelona).

També ha lamentat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, manifesti la seva voluntat de “voler governar amb Junts i Puigdemont”.

"Ho tenim molt clar: no volem per a Catalunya el model de Convergència, ni de la vella Convergència ni de la nova Convergència", ha sentenciat.

En aquest sentit, Albiach ha reiterat que amb la dreta i l'extrema dreta no aniran "ni a la cantonada", en referència a eventuals pactes postelectorals.

La dirigent dels Comuns Sumar ha promès una Generalitat que reforci la cartera de serveis en tres àmbits: dentista, òptica i fisioteràpia, cosa que al seu parer no passa per Pujol ni els seus hereus.

Turisme i Canàries

Alhora, ha al·ludit a les protestes que han tingut lloc a les Canàries contra el turisme massiu, i ha advertit que "Canàries té un límit, però Catalunya també".

Ha assegurat que Junts i PP no són els únics que defensen l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona, sinó que ERC i el PSC "també ho pretenen".

Per això, ha promès que amb els Comuns a la Generalitat no es farà ni "el casino més gran d'Europa ni l'ampliació de l'aeroport".