El líder de Ciutadans a Catalunya i candidat a les eleccions catalanes del 12 de maig, Carlos Carrizosa

Aquest és el programa electoral de Cs per al 12M

Vol augmentar la capacitat de l'Aeroport de Barcelona i eliminar 15 “impostos propis” catalans

El programa electoral de Cs per a les eleccions catalanes del 12 de maig proposa un model d'escola trilingüe amb el català, l'espanyol i l'anglès com a llengües vehiculars i dóna suport a la construcció del Hard Rock i la B-40.

El document, de 13 pàgines, consultat per Europa Press aquest dijous, vol que el català i l'espanyol siguin llengües pròpies i cooficials a Catalunya, sense que cap dels dos idiomes tingui "primacia sobre l'altre".

A més, Cs aposta per eliminar el requeriment del català per accedir a una ocupació pública i que el dia de Sant Jordi, el 23 d'abril, sigui una “festa cívica i institucional” a Catalunya.

Pel que fa a les infraestructures, recolza la construcció del Hard Rock a Salou (Tarragona) per "desestacionalitzar l'oferta turística" i la B-40 a Sabadell (Barcelona) per descongestionar el trànsit.

El programa inclou l'augment de capacitat de l'Aeroport de Barcelona, "respectant la normativa mediambiental", per millorar-ne la fiabilitat i convertir-lo en un hub intercontinental.

S'oposen a l'amnistia

Cs s'oposa a la concessió de l'amnistia per als polítics separatistes condemnats per sedició, malversació i desobediència, i vol prohibir que aquests puguin ocupar càrrecs públics.

Aposta per reduir el nombre de conselleries, alts càrrecs i assessors, i dissoldre "les guinguetes polítiques creades per promoure i sostenir el 'procés'".

Sobre la fiscalitat, el programa promet baixar l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) i l'impost de successions per a la classe mitjana, i eliminar "els 15 impostos propis" catalans.

El partit vol millorar el finançament universitari, promoure una baixada del preu dels graus i fer gratuïta l'educació infantil de 0 a 3 anys.

Des de Cs proposen que el 15% del parc d'habitatges sigui de titularitat pública, invertir 1.000 milions dels pressupostos en la construcció de pisos socials i reduir les llistes d'espera de la sanitat, ampliant les plantilles de professionals.

Defensen el dret de les dones víctimes de violència masclista a una protecció integral i fixen "un principi de presència equilibrada entre els sexes" a la composició de la Generalitat.