Pere Aragonès atenent els mitjans

Aragonès aplaudeix l'amnistia com un suport sòlid als afectats

El president de la Generalitat ha afirmat que "els tribunals hauran de fer una aplicació dʻaquesta llei dʻacord al contingut, dʻacord a lʻesperit de la norma, que queda molt clar en lʻexposició de motius"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que la llei d'amnistia "blinda els afectats tant com pot blindar una llei" i ha celebrat --textualment-- que comença el camí per acabar amb la repressió.

"És el reconeixement que la repressió de l'Estat ha estat il·legítima i, per tant, aquesta correcció ens dóna la raó als que sempre hem defensat que estàvem davant d'una causa general motivada políticament", ha sostingut en declaracions a periodistes al Parlament aquest dijous.

Aragonès ha expressat el seu agraïment a tots els grups parlamentaris que han aprovat la llei a la Comissió de Justícia del Congrés i que "han sumat els seus vots per obrir una nova etapa de drets i de llibertats a Catalunya".

"El meu pensament és també per a tots aquells que patien sobre el seu futur, un futur que podia estar entre reixes a causa de la repressió política", ha afegit.

Aplicació de la llei

El president de la Generalitat ha afirmat que "els tribunals hauran de fer una aplicació dʻaquesta llei dʻacord al contingut, dʻacord a lʻesperit de la norma, que queda molt clar en lʻexposició de motius".

Alhora, s'ha mostrat convençut que l'aplicació correcta de la llei arribarà, al seu parer, però que en alguns casos s'haurà de "batallar" per, ha dit literalment, les actuacions motivades políticament i impedir l'acord.

"Per tant, aquest acord també és una mala notícia per a aquells que des de l'Audiència Nacional o des del Tribunal Suprem decideixen fer política amb el Codi Penal", ha conclòs Aragonès, que ha apuntat que la política es fa amb els vots i els parlaments.