Pere Aragonès

Aragonès als Comuns: Votar 'No' als pressupostos és recolzar les retallades de CiU

A més, advoca per superar diferències en projectes com el complex Hard Rock a Tarragona a favor de prioritats com la salut i la sequera

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assenyalat els comuns en relació amb l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat del 2024: "Si voten 'no' aquest pressupost, estaran votant 'sí' a continuar amb les retallades que CiU va fer fa deu anys".

En una entrevista al diari 'El Periódico' recollida per Europa Press aquest diumenge, ha instat tots els agents implicats en les negociacions a "cedir".

Aragonès ha exposat que els comptes catalans per al 2024 plantegen una inversió en educació, considerant que "els comuns, que tant han combatut de paraula les retallades de CiU en educació, ara tenen l'oportunitat de deixar-los enrere".

Pel que fa al complex turístic del Hard Rock al Camp de Tarragona, el líder de l'Executiu català ha assegurat que és un projecte que no li genera entusiasme, però ha demanat "deixar de banda les diferències legítimes que hi pugui haver per un bé superior" com les inversions en sanitat o per fer front a la sequera.

En ser preguntat sobre el suport de Junts per als comptes del 2024, ha expressat que el seu rebuig "llançaria el missatge que no els interessen les necessitats de la ciutadania".

Llei d'Amnistia

"No abaratim la llei d'amnistia, és sòlida, aprovem-la com més aviat millor", ha reivindicat Aragonès sobre la mesura de gràcia, que alhora ha exposat que ja es veurà després si calen altres mesures.

El president català està "absolutament convençut" que aquesta llei d'amnistia tal com està redactada avui inclou l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Ha catalogat d'"aberració" la decisió del Tribunal Suprem d'obrir causa penal contra Puigdemont i el diputat d'ERC al Parlament Ruben Wagensberg per terrorisme en relació amb el cas Tsunami Democràtic.

Així mateix, ha assegurat que el president del Govern, Pedro Sánchez, "tindrà estabilitat si compleix els acords", almenys per part seva.