Carles Puigdemont, Salvador Illa i Pere Aragonès al Parlament

Aragonès obre la porta a un debat ''fora de Catalunya'' amb Illa i Puigdemont

"Jo no tinc cap problema en aquest sentit i, per tant, si algú s'ofereix i tothom ho accepta, encantat", ha dit el president

En menys d'un mes i mig, Catalunya estarà immersa en unes eleccions que preveuen ser de gran importància, perquè més enllà del que passi a la comunitat catalana, també hi pot tenir influència a la resta del país.

Cal tenir en compte que fins i tot Pedro Sánchez, el president del Govern, ha paralitzat els nous pressupostos a causa del terratrèmol polític català, que es va desencadenar precisament perquè no es van aprovar els pressupostos autonòmics.

Davant aquest panorama, les tres principals forces - PSC, Junts+ Puigdemont per Catalunya i ERC-, faran tot el possible per aconseguir una victòria a les eleccions, tot i que la societat està del tot polaritzada i parlar de majories absolutes sembla quelcom pràcticament del passat.

En una entrevista a Rac1, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha obert a un possible debat electoral amb els candidats a les eleccions del 12M, Salvador Illa i Carles Puigdemont, i que aquest tingui lloc “fora de Catalunya”.

"Si Carles Puigdemont vol fer aquest debat a Perpignan (França), a Waterloo (Bèlgica), o on sigui, doncs ho farem", ha apuntat aquest divendres.

Aragonès ha defensat que un futur debat entre els candidats de PSC, Junts i ERC servirà per "parlar de propostes de futur de Catalunya" i de com creu cada partit que pot servir millor els catalans i catalanes, en les paraules.

També ha assenyalat que si Illa no està disposat a desplaçar-se fora de Catalunya, també està “disposat a un debat amb tota la cordialitat, però amb les propostes i explicant les idees de cadascú” només amb Puigdemont, desplaçant-se on sigui.

"Jo no tinc cap problema en aquest sentit i, per tant, si algú s'ofereix i tothom ho accepta, encantat", ha conclòs el president, que ha ironitzat que dilluns que ve ja surt de Catalunya per defensar l'amnistia al Senat, en les paraules.