El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, intervé durant un esmorzar informatiu d'Europa Press

Aragonès proposa a PSC i Junts un debat a tres amb vista al 12M

El president de la Generalitat ha criticat que tots dos partits "només parlen dels seus caps de llista, mentre que nosaltres parlem del país"

El president de la Generalitat i candidat d'ERC a les eleccions catalanes, Pere Aragonès, ha criticat que el PSC i Junts "només parlen dels seus caps de llista" i està disposat a un debat a tres amb els candidats, Salvador Illa (PSC) i Carles Puigdemont (Junts).

"El PSC i Junts només parlen dels seus caps de llista, mentre que nosaltres parlem del país", ha defensat Aragonès en una entrevista publicada aquest diumenge pel 'Diari Ara' i recollida per Europa Press.

El president ha assegurat que està disposat a fer un debat a tres amb Illa i Puigdemont perquè són els tres candidats que ara representen "els grups més importants del Parlament".

Segons el darrer baròmetre del CEO, corresponent a aquest mes de març, els socialistes seran, en efecte, el partit que guanyarà les eleccions. Ho farien obtenint entre 35 i 42 escons. Per tant, igualant la posició del 2021 i millorant substancialment els 33 escons obtinguts llavors.

Darrere del PSC hi hauria ERC, que també és la segona força parlamentària ara mateix a Catalunya. Els republicans, això sí, obtindrien entre 26 i 32 escons, i en perden almenys un respecte als 33 que actualment tenen. I Junts, amb la principal carta de Puigdemont com a número u, passaria a tenir entre 24 i 29 escons. Per tant, també sortiria perdent, després d'haver arribat als 32 el 2021, amb Laura Borràs com a candidata a presidir la Generalitat de Catalunya.