El president i el candidat d'ERC a les eleccions catalanes, Pere Aragonès, en una atenció als mitjans

Aragonès respon Puigdemont sobre la unitat de l'independentisme

"No es predica, es practica", ha expressat el president de la Generalitat

El president de la Generalitat i candidat d'ERC a la reelecció, Pere Aragonès, ha respost aquest diumenge que la unitat entre independentistes "no es predica, es practica" en resposta al candidat de Junts+, Carles Puigdemont, que ha dit aquest dissabte que intentarà articular un Govern amb ERC si hi ha una majoria independentista.

"Ja hem vist els últims tres anys com ha actuat cadascú, més enllà d'un diputat cap amunt d'un o altre, l'important són les propostes", va assegurar Aragonès en una atenció als mitjans a Barcelona.

Ha remarcat que els acords a què arribi ERC després de les eleccions del 12 de maig aniran sempre condicionats a les polítiques que es vulguin dur a terme en els propers quatre anys.

En aquest sentit, el president va assenyalar les prioritats del seu partit, com a acord per a les bases d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya, aconseguir un finançament "singular" que acabi amb el dèficit fiscal, i reforçar l'estat de benestar i la llengua catalana .

Condemna la situació a Gaza

Preguntat per la premsa, també va condemnar els atacs de l'exèrcit israelià a població civil a la Franja de Gaza, i va assegurar que la Generalitat no té relacions diplomàtiques amb Israel, ja que la política exterior és una competència exclusiva del Govern central.

El president va valorar els fons aportats pel Govern a l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats a Palestina, els més elevats fins ara, davant del risc que l'organització es quedés sense fons per ajudar a la crítica situació dels palestins.

Aquest dissabte, la candidata de Comuns-Sumar a les eleccions, Jéssica Albiach, va exigir que el Govern trenqui relacions diplomàtiques amb Israel i que tanqui l'oficina per a comerç i inversions que té a Tel Aviv per potenciar l'intercanvi de negocis entre Catalunya i Israel.