El diputat del parlament palestí Mustafa Barghouti, juntament amb el candidat dels Comuns a les europees, Jaume Asens, i l'exalcaldessa de Barcelona i líder de BComú, Ada Colau

Asens demana mobilitzar el vot dels que tenen ''Palestina al cor''

Així s'ha expressat després de votar al seu col·legi electoral al centre de la ciutat de Barcelona

El candidat de Comuns a les eleccions al Parlament Europeu, Jaume Asens, ha demanat aquest diumenge mobilitzar el vot de la gent "que té Palestina al cor", i ha reivindicat que res no està escrit de cara als resultats que surtin d'aquests comicis .

"Us demano davant aquells que ens volen tornar a glaçar el cor: ompliu les urnes d'esperança i de llibertat. Jo crec que la gent serà conscient del que ens estem jugant", ha expressat Asens, després de votar al seu col·legi electoral a el centre de la ciutat de Barcelona.

Després de preguntar-li sobre una possible baixa participació, ha respost que no es vol plantejar aquest escenari i que, davant d'això, és un dia per animar la gent a votar, a no quedar-se a casa ia no resignar-se.

"Ens juguem el futur d'Europa", ha reiterat Asens, que va com a número 2 de la llista de Sumar a nivell estatal, darrere de la candidata Estrella Galán.

Asens ha assegurat que més del 70% dels assumptes que es legislen a Barcelona, Catalunya ia l'Estat, textualment, tenen a veure amb el que es decideix a Europa, i per això ha animat la gent a votar per aquesta rellevància que , diu, tenen els comicis d'aquest diumenge.

La trajectòria d'Asens

Asens, nascut el 16 de desembre de 1967 a Barcelona, va començar com a regidor a l'Ajuntament de Barcelona el 2003, on es va destacar per la defensa dels drets socials i la lluita contra l'especulació immobiliària. Durant el seu temps com a regidor, va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat i va ser un defensor de la justícia social i la participació ciutadana a la gestió municipal.

El 2015, Jaume Asens va fer el salt a la política nacional en ser elegit diputat al Congrés dels Diputats per la província de Barcelona a les eleccions generals. Des de llavors, ha estat una veu destacada al Parlament espanyol en defensa dels drets civils, els drets humans i la justícia social.

Com a diputat, Asens ha estat un crític de les polítiques d'austeritat i de retallades, advocant per mesures que promoguin la igualtat, la solidaritat i el benestar social. A més, ha estat un ferm defensor del diàleg i la negociació política com a vies per resoldre els conflictes i assolir solucions consensuades. Ara és el candidat de Comuns a les eleccions al Parlament Europeu.