Nadia Calviño

Calviño reivindica el valor de la UE: ''Hem de recordar el que fa cada dia''

"Defensem els nostres valors europeus. Centrem-nos en el que realment importa", ha conclòs Calviño

La presidenta del Banc Europeu d'Inversions (BEI), Nadia Calviño, ha demanat "donar un vot de confiança a Europa i al principi de solidaritat" a les properes eleccions al Parlament Europeu, que se celebren aquest diumenge 9 de juny.

"En un moment en què els populistes prometen solucions fàcils i reclamen menys solidaritat, hem de recordar allò que la UE fa per nosaltres cada dia", ha indicat l'exvicepresidenta del Govern i exministra d'Economia en un article d'opinió publicat a 'La Vanguardia '.

Segons Calviño, "els cinc anys turbulents" viscuts des dels darrers comicis europeus, en referència a la pandèmia del Covid-19 ia la crisi econòmica que va produir, demostren que cal més Europa i no menys per preservar la seguretat, l'estabilitat i la prosperitat.

Ha advertit que l'ordre geopolític està canviant, posant a prova els fonaments de l'èxit europeu, textualment, de manera que el vot dels europeus al 9J "determinarà les prioritats i el paper de la UE al món, en un moment decisiu" a la història mundial".

"Defensem els nostres valors europeus. Centrem-nos en allò que realment importa", ha conclòs Calviño, reiterant la seva crida al vot per aquest diumenge.

Comicis europeus

Aquest dijous 6 de juny marquen l'inici de les eleccions europees, un esdeveniment de gran rellevància que culminarà el proper diumenge 9 de juny. Aquestes eleccions són considerades per molts com "les més importants de la història recent" de la Unió Europea, atès el context global cada cop més inestable.

Aquestes eleccions començaran a la desena legislatura del Parlament Europeu. Un aspecte notable d‟aquesta votació és que en alguns països, com Bèlgica, Malta i certes regions d‟Alemanya, els joves de 16 anys tindran l‟oportunitat de votar per primera vegada, ampliant la participació democràtica.

El Parlament Europeu espera una participació alta en aquestes eleccions, atesa la importància dels temes en joc i la possibilitat d'influir en el futur de la Unió Europea. Amb una creixent incertesa global, les decisions preses en aquestes eleccions tindran un impacte significatiu a la direcció política i econòmica de la UE.