El candidat de Cs a la Presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, i l'eurodiputat Jordi Cañas en declaracions als mitjans

Carrizosa (Cs) culpa Sánchez de les conclusions de l'advocat del TJUE

Carrizosa ha sostingut que l'opinió de l'advocat general del TJUE "no és la que ha d'acabar prevalent"

El candidat de Cs a la Presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha culpat el president del Govern, Pedro Sánchez, que l'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (UE) Maciej Szpunar recolzi l'expresident de la Generalitat i candidat de Junts+, Carles Puigdemont, respecte al recurs contra la decisió del Parlament Europeu de no reconèixer-lo com a eurodiputat: "Ha amnistiat Puigdemont".

"Això es produeix en un context polític que té certa explicació i que és, ni més ni menys, que el senyor Sánchez ha amnistiat, està pretenent amnistiar, el senyor Puigdemont i això, com és lògic, acaba influint en algunes institucions europees o persones representatives a les institucions europees", ha afirmat en declaracions a Brussel·les juntament amb l'eurodiputat de Cs Jordi Cañas.

Carrizosa ha sostingut que l'opinió de l'advocat general del TJUE "no és la que ha d'acabar prevalent", i li ha demanat que ratifiqui el criteri del TJUE, que va considerar inadmissible el recurs de Puigdemont.

Per part seva, Cañas ha afirmat que l'opinió de l'Advocat General del TJUE no és vinculant, i es produeix "en un context facilitat per Pedro Sánchez", a qui ha acusat d'haver intercedit perquè el llavors president del Parlament Europeu David Sassoli permetés que Puigdemont rebés l'acta d'eurodiputat.

"Segurament hi ha un ecosistema creat per Pedro Sánchez que probablement ha influït en aquesta decisió de l'Advocat General. Però cal deixar molt clar això: és una opinió no vinculant", ha insistit Cañas.