Carmen Calvo

Carmen Calvo renuncia al seu escó i presidirà el Consell d'Estat

Carmen Calvo, natural de Cabra (Còrdova) i catedràtica de Dret Constitucional, ha estat diputada del Congrés en tres etapes diferents

L'exvicepresidenta Carmen Calvo ha renunciat al seu escó al Congrés per ser la candidata del Govern a presidir el Consell d'Estat en substitució de l'exministra Magdalena Valerio, el nomenament del qual va ser anul·lat per la Justícia.

La renúncia a l'escó va ser avançada per 'OkDiario' i fonts socialista van confirmar després la proposta del seu nomenament com a presidenta del Consell d'Estat.

Carmen Calvo, natural de Cabra (Còrdova) i catedràtica de Dret Constitucional, ha estat diputada del Congrés en tres etapes diferents.

Primer per la seva Còrdova natal entre el 2004 i el 2011, després va tornar per Madrid amb Pedro Sánchez entre el 2019 i el 2023, i en les últimes eleccions va renovar escó, però ara per Granada.

La seva trajectòria a l'Administració arrenca a la Junta d'Andalusia com a consellera de Cultura al Govern andalús de Manuel Chaves durant vuit anys i el 2004 és cridada a Madrid per José Luis Rodríguez Zapatero com a ministra de Cultura.

És Pedro Sánchez qui la repesca el 2018 com a vicepresident al seu govern monocolor del PSOE i després a la primera etapa de l'Executiu de coalició amb Unidas Podemos.

Com a vicepresidenta i després com a presidenta de la Comissió d'Igualtat, Carmen Calvo no va ocultar les seves discrepàncies amb el feminisme 'morat' liderat per Irene Montero, i va criticar obertament la 'llei trans' fins al punt de trencar la disciplina de vot i abstenir-se quan el PSOE votava sí.