El cadidat de Cs a les eleccions catalanes, Carlos Carrizosa, després de reunir-se amb la Cambra de Comerç de Barcelona

Carrizosa afirma que les empreses 'fugen' de Catalunya pels independentistes

Critica que les institucions recolzades pels independentistes són "hostils als negocis"

El candidat de Cs a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha afirmat aquest divendres que les empreses "fugen" de Catalunya pels governs independentistes, a qui els retreu tenir un projecte rupturista i que empobreix l'economia catalana.

Així s'ha expressat Carrizosa després de reunir-se amb representants de la Cambra de Comerç de Barcelona, i ha assegurat que, si els socialistes segueixen pactant amb l'independentisme, es mantindrà "una alineació astral d'ajuntaments hostils als negocis, una Generalitat hostil als negocis i un Govern d'Espanya hostil als negocis".

Carrizosa ha dit que els partits independentistes beneficien altres comunitats autònomes com Madrid, Aragó i el País Valencià perquè espanten empreses que estaven establertes a Catalunya i que han decidit canviar la seva seu a causa del 'procés'.

Després del debat televisiu aquest dijous a RTVE, Carrizosa ha valorat que és difícil que Cs acabi investint el candidat socialista, Salvador Illa, a qui fixa com a condicions trencar relacions amb els independentistes, introduir el trilingüisme a l'escola i "tallar les aixetes de finançament al separatisme".

Carrizosa ha valorat que el Govern d'Espanya està "vampiritzat" pels independentistes, i ha afegit que, depenent de les majories que es donin al Parlament, el president Pedro Sánchez preferirà garantir-se la Moncloa, recolzant Junts, a mantenir l'aposta per Salvador Illa per presidir la Generalitat.