Carrizosa amb un símbol de dubte

Carrizosa revela a canvi de què recolzaria una hipotètica investidura d'Illa

Titlla les enquestes d'"arma de manipulació massiva" i truca al vot de centre

El candidat de Cs a les eleccions catalanes, Carlos Carrizosa, ha condicionat aquest dilluns un hipotètic suport a una eventual investidura del candidat del PSC, Salvador Illa, a entrar a formar part del Govern, cosa que seria necessària per garantir el compliment de futurs pactes amb els socialistes, ha dit.

"No em plantejo cap vot al PSC, però si després de les eleccions hi hagués una mínima possibilitat d'un Govern sense separatistes, hauríem de garantir el compliment de pactes, i això només ho pots fer si ets al Govern", ha expressat Carrizosa, en una roda de premsa de l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Carrizosa ha valorat que uns bons resultats per al seu partit serien entrar al Parlament, encara que sigui per la mínima, i ha augurat que, malgrat la tendència de les enquestes que deixen la seva formació sense representació, Cs es mantindrà a la cambra catalana.

També ha trucat als electors que no votin únicament mirant les enquestes, que ha titllat d'"armes de manipulació massiva".

Mantenir-se com a partit

Respecte al futur del partit taronja, Carrizosa ha dit que, sigui quin sigui el resultat del 12 de maig, Cs té diners i càrrecs públics per mantenir-se més anys encara que no obtingui diputats al Parlament: “Estem preparats per tenir una vida més llarga que cosa que auguren alguns", ha expressat.

Carrizosa ha assegurat que ha rebut ofertes d'altres partits per integrar-se a les seves llistes, però ha remarcat que "no ho acceptarà mai", i ha defensat Cs com una opció política de centre per als votants que no se senten ni del PP ni del PSOE .

"Fiscalitat més competitiva"

Per part seva, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha traslladat a Carrizosa les propostes de la patronal per a la propera legislatura, informa l'entitat en un comunicat d'aquest dijous.

La patronal ha reclamat una fiscalitat més competitiva, l'execució d'inversions a Catalunya, una política industrial a llarg termini, més seguretat jurídica i promoure la millora de la competitivitat empresarial.

Han coincidit a subratllar les conclusions dels informes elaborats pels exprimers ministres italians Enrico Letta i Mario Draghi per encàrrec del Consell Europeu i de la Comissió Europea, respectivament.