Arxiu - La consellera d'Acció Exterior i UE, Meritxell Serret, durant la visita a la Prefectura de Kyoto amb el governador Nishiwaki i el vicegovernador Yamashita -

Catalunya obrirà ambaixada al Japó el 2024

Així ho ha acordat aquest dimarts el Consell Executiu a la reunió setmanal, on s'ha aprovat la cinquena edició del Pla Japó

La Generalitat preveu obrir una delegació al Japó, amb seu a Tòquio, el segon semestre del 2024, en el marc d'una sèrie d'iniciatives la finalitat de les quals és intensificar les "relacions bilaterals" amb el país nipó.

Així ho ha acordat aquest dimarts el Consell Executiu a la reunió setmanal, on s'ha aprovat la cinquena edició del Pla Japó, que estructura les relacions entre Catalunya i el país asiàtic durant el període 2024-2027 "amb un marc estable i permanent", informa en un comunicat.

El document es presentarà a la reunió plenària anual del Comitè Catalunya Japó, l'òrgan que elabora el pla, aquest divendres al Palau de la Generalitat, i més endavant al Japó; s'hi contempla també estrènyer les relacions amb el Consolat a Barcelona a través de grups de treball.

Les bones relacions entre Catalunya i el Japó "ja es van demostrar a la visita de la consellera d'Acció Exterior i UE, Meritxell Serret, al país nipó a finals del 2023", recorden.

Durant el viatge, es va anunciar que el Govern firmarà un acord de col·laboració bilateral amb el Govern de Kyoto, el primer entre Catalunya i el Japó, "per la qual cosa Kyoto es convertirà en el principal soci de Catalunya al país asiàtic".