El líder dels Comuns Jaume Asens (3d) i l'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau (2d) a l'aeroport del Prat

Colau demana a Sánchez que doni suport a la navegació de la seva flotilla perquè arribi a Gaza

Porta 5.500 tones de material humanitari per pal·liar els efectes dels atacs de l'exèrcit israelià

L'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dissabte al president d'Espanya, Pedro Sánchez, que ajudi a garantir la navegació de la flotilla solidària en què participa, perquè pugui arribar a Gaza amb les més de 5.500 tones de material humanitari dirigit a pal·liar les conseqüències dels atacs de l'exèrcit israelià a la franja.

En una carta adreçada a Sánchez, l'exalcaldessa també ha demanat al Govern d'Espanya que exerceixi sancions i suspengui tota relació institucional i econòmica amb Israel "fins que hi hagi un alto el foc permanent, s'aturi el genocidi i s'hi deixi accés total a l'ajuda humanitària i les Nacions Unides".

Colau participa en una comitiva composta per més d'un miler d'activistes, observadors de drets humans i professionals de la medicina i la premsa, que té previst salpar els propers dies des de Turquia amb l'objectiu d'arribar a Gaza amb material humanitari, malgrat bloqueig que manté Israel a la franja des de fa gairebé dues dècades.

Així mateix, Colau ha reclamat al Govern que aturi completament i immediatament el comerç d'armes i de tecnologia militar a Israel, ja que "la massacre contra el poble palestí no pot seguir endavant si els estats occidentals deixen de proporcionar els mitjans".

Finalment, l'exalcadesa ha instat Sánchez que faci valer la seva posició en institucions internacionals com la Unió Europea i les Nacions Unides per aconseguir un "consens global que aturi el genocidi a Gaza i reafirmi el marc dels drets humans i del dret internacional com a única via possible cap a la pau".