El primer secretari del PSC, Salvador Illa, el secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, i el candidat del PSC a l'Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni

Collboni augura un ''tres en ratlla'', amb un ple de governs socialistes

L'alcalde demana protegir la UE a les eleccions europees "com a demòcrates i com a socialistes"

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha augurat aquest dissabte un "tres en ratlla" amb governs socialistes a Espanya, Barcelona i, ara, a Catalunya, per millorar en transport públic, educació i seguretat, entre d'altres àmbits: "Perquè l'altre al costat de la plaça Sant Jaume de Barcelona tindré el meu amic Salvador”.

Collboni ha protagonitzat un acte polític a Barcelona amb el president del Govern, Pedro Sánchez; el líder del PSC i vencedor a les eleccions catalanes, Salvador Illa, i la vicepresidenta tercera del Govern i candidata del PSOE a les europees, Teresa Ribera.

Acte després del 12 de maig

Collboni, que ha obert l'acte d'aquest dissabte, ha remarcat que la victòria socialista el 12 de maig a les catalanes ha estat també "inapel·lable" a la ciutat de Barcelona, amb un PSC que va guanyar a la majoria dels districtes de la capital .

L'alcalde ha qualificat la primera posició del PSC als comicis de diumenge com a "victòria transcendental" per a la història de Catalunya i tot Espanya, i ha reivindicat el diàleg per avançar en polítiques de progrés.

"Salvador està a punt d'iniciar una nova etapa que ompli d'il·lusió i esperança el conjunt de la ciutadania de Catalunya, que superi el conflicte i la ruptura", ha assegurat Collboni, que ha demanat construir un futur compartit.

Sobre les eleccions europees del 9 de juny, ha defensat "protegir i defensar com a demòcrates i com a socialistes" la Unió Europea, que qualifica de gran paraigua de la democràcia, i ha donat el seu suport als combatents ucraïnesos que lluiten per la llibertat, diu, i contra l'agressió russa a Ucraïna.