Jaume Collboni

Collboni demana a BComú que vote els seus Pressupostos com a pas previ a ampliar el govern

L'alcalde socialista s'ha dirigit a Ada Colau, a la taula 'Pobles i ciutats de Catalunya, endavant!', del 15è Congrés del PSC

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat a l'exalcaldessa i líder de BComú, Ada Colau, que doni suport als seus Pressupostos i ha afirmat que, després que s'aprovin, està disposat "a ampliar el govern municipal amb les forces de progrés" .

Ho ha dit a la taula 'Pobles i ciutats de Catalunya, endavant!', al 15 Congrés del PSC que se celebra a Barcelona, i en què ha intervingut juntament amb la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat (Barcelona), Lluïsa Moret; l'alcaldessa de la Corunya, Inés Rey, i l'eurodiputat Nicolás González.

"Estic determinat a tirar endavant aquests pressupostos, per la via que sigui, i jo estic determinat a compartir-ho, també ampliant el govern municipal amb les forces de progrés, però primer s'acorden les polítiques i es voten els pressupostos", ha argumentat.

Ha advertit Colau que no pot cometre el "mateix error" que els Comuns, en referència al seu rebuig als Pressupostos de la Generalitat, cosa que ha causat l'avançament electoral a Catalunya i també que es retiressin els Pressupostos Generals de l'Estat ( PGE).

"M'agradaria fer una crida als que no han fet possible el pressupost de la Generalitat i de rebot han provocat que el Govern d'Espanya hagi de retirar els pressupostos: que no cometin el mateix error a la ciutat de Barcelona", ha dit Collboni .

Ha afegit que el que necessiten els barcelonins "són fets i no paraules", i que els Pressupostos són bons.

LLUÏSA MORET

Lluïsa Moret ha descrit que els comicis catalans del 12 de maig són una "gran oportunitat de trencar amb 10 anys d'ostracisme, d'inacció i de no gestió" i ha reivindicat el líder del PSC, Salvador Illa, com a president per fer-ho.

A més, Moret ha defensat que el “municipalisme socialista és una manera de fer diferent”.

"Si hi ha un element que singularitza i que forma part de l´essència més important del nostre partit és justament el compromís municipalista", ha afegit.

INÉS REI

L'alcaldessa de la Corunya, Inés Rey, ha subratllat la importància de la política de proximitat: "Hi ha qui creu que el municipalisme no té ideologia, i jo crec que això és un mite que cal començar a desmuntar".

Ha assegurat que, per culpa de la ideologia, s'estan "parant" desenvolupaments importants a nivell urbà en polítiques públiques, sostenibilitat i medi ambient, cultura o igualtat, entre d'altres.

També ha dit que, malgrat la victòria del PP a les eleccions autonòmiques gallegues, el PSdeG "governa més gallecs que cap altre partit" pel seu lideratge a les zones urbanes com la Corunya, Vigo i Lugo.

Ha lamentat la falta inversió del govern autonòmic del PP en habitatge quan la Corunya és "la tercera ciutat d'Espanya on més puja el preu, més que a Madrid", i ha recordat que hi ha 2.820 persones que esperen un habitatge de lloguer social, mentre que el govern ha entregat 40 habitatges en els darrers 12 anys, segons ella.

NICOLÀS GONZÁLEZ

L'eurodiputat ha augurat una victòria electoral del primer secretari del PSC, Salvador Illa, perquè parla de preocupacions "reals" com la sequera, la vivenda, la creació de llocs de treball i la reindustrialització.

Per González, és reconeixible que una ciutat està governada per socialistes: "T'adones, perceps que s'estan fent polítiques socialistes, que importen a les persones", i ha afegit que passa el mateix a nivell europeu amb les polítiques de transició energètica, clima, energia, salut i canvi climàtic.