Manifestants contra l'acte de Vox a Terrassa

Concentració a Terrassa contra un acte de Vox

A l'acte, sota el lema 'En defensa pròpia', hi ha intervingut el president de Vox, Santiago Abascal

Unes 30 persones s'han concentrat davant de la Factoria Cultural de Terrassa contra l'acte de Vox celebrat per presentar els seus candidats a les eleccions catalanes del 12 de maig.

Sota el lema 'En defensa pròpia', han intervingut el president de Vox, Santiago Abascal; el candidat a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga, i els candidats Sergio Macián (Tarragona), Alberto Tarradas (Girona) i Rafael Villafranca (Lleida).

Alguns dels concentrats contra Vox han sostingut una pancarta on es podia llegir 'Terrassa contra el feixisme i el racisme', signada per Unitat contra el feixisme i el racisme, mentre cridaven consignes com 'Fora feixistes dels nostres barris'.

Abascal afirma en el seu discurs que els comptes de Vox estan auditats

El president de Vox, Santiago Abascal, ha defensat que els comptes del grup parlamentari al Parlament de Catalunya "estan auditats" després de la denúncia d'una diputada a l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) per despeses personals que el candidat al 12M, Ignacio Garriga, presumptament va carregar la Cambra catalana.

"Els comptes estan auditats i donaré suport a Ignacio Garriga ara i sempre", ha sostingut en declaracions a periodistes juntament amb el també secretari general del partit abans d'un acte del partit a Terrassa (Barcelona) per presentar les seves llistes a les eleccions catalanes proper mes de maig.

Abascal ha titllat la denúncia de la diputada "el menor dels atacs que rebrà Ignacio Garriga" i ha reiterat que el candidat tindrà el seu suport sigui quina sigui la conclusió d'Antifrau.

"Hi ha persones que no saben marxar d'un partit, que no assumeixen quedar fora de les llistes i que intenten embarrar el terreny polític", ha dit.

Eleccions basques i catalanes

Abascal ha afirmat que, segons ell, hi ha molts paral·lelismes entre la campanya electoral de les eleccions basques i la de les catalanes i ha assenyalat que les dues regions afronten "un atac a la llibertat d'elecció lingüística".

També ha assenyalat la immigració i ha sostingut: "Seguirem defensant tot allò que defensem en solitari i que representen un dels principals problemes dels catalans".