Aragonès s'ha 'mullat' sobre el futur polític de Sánchez

Confia Pere Aragonès que Pedro Sánchez acabi la legislatura?

El candidat d'Esquerra diu que el líder del PSOE ha portat Espanya a una situació de bloqueig

El president de la Generalitat i candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la reelecció, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dijous 2 de maig que ara té menys confiança que el president del Govern i líder del Partit Socialista (PSOE) , Pedro Sánchez, acabi la legislatura (que si es compleix s'allargarà fins a la segona meitat de l'any 2027) perquè creu que ha debilitat el bloc d'investidura.

Aragonès ha fet aquestes declaracions durant la celebració de la jornada Catalunya decideix, en preguntar-li per la decisió de Sánchez de continuar al càrrec després de reflexionar durant 5 dies després de la denúncia del sindicat ultradretà Manos Limpias a la seva dona, Begoña Gómez.

Sánchez va comunicar dilluns 29 d'abril que la seva intenció és seguir al capdavant del govern d'Espanya.

"Ha portat Espanya a una situació de bloqueig"

Aragonès creu que aquest episodi "ha debilitat el bloc de la investidura" i ha sostingut que Sánchez ha portat Espanya al bloqueig per mantenir-se al poder.

Ha dit que ara tots han pogut veure com Sánchez pot portar el país a la "inestabilitat d'un dia per l'altre".

"El gran president audaç i jugador de bàsquet... Hem vist que només lluita per ell. La passió que ha tingut per defensar el càrrec l'hauria d'haver tingut amb els Pressupostos Generals de l'Estat", i ha titllat d'irresponsable que renunciés a aprovar-los .

Espiat pel CNI

El president català també ha revelat que va prohibir que els consellers usessin el telèfon mòbil a les reunions setmanals del Consell Executiu per "preservar el secret de les deliberacions i protegir el Govern".

De fet, Aragonès ha retret a Sánchez que encara està "pendent" la llei de secrets oficials, i li ha recordat que el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) el va espiar durant un any i mig per una premissa falsa, segons ell.

D'altra banda, i sobre la regeneració democràtica que planteja el president Sánchez, ha argumentat que "la qüestió no és si ERC la recolzarà, sinó si el PSOE canviarà el vot", i ha criticat que els socialistes hagin rebutjat mesures que ells han proposat i que ara volen abanderar.