Laia Estrada

La CUP no té clar que el PSC faciliti la investidura de Puigdemont

Han traslladat la necessitat de "treballar perquè la Mesa del Parlament serveixi per garantir drets"

La CUP ha traslladat a Junts el seu "escepticisme" sobre la possibilitat que el PSC faciliti la investidura de l'expresident de la Generalitat i el candidat de Junts+ a la reelecció, Carles Puigdemont.

En un comunicat aquest divendres, els anticapitalistes han explicat que els han transmès a la primera reunió que han mantingut amb Junts després de les eleccions catalanes del 12 de maig, i també han detallat que s'han reunit amb ERC i Comuns.

La CUP ha reclamat que Junts "expliqui públicament les condicions d'aquesta suposada abstenció" del PSC, i han afegit que les polítiques que ha defensat l'espai de Puigdemont durant la campanya no corresponen, segons ell, a un marc de sobirania en què l'economia estigui al servei de la majoria i no de les grans fortunes.

"Socivergència"

"Qualsevol govern que passi pel suport al PSC o per part d'aquest suposarà un retrocés en polítiques nacionals i aboca a una sociovergència per a la propera legislatura. Davant d'aquest panorama els anticapitalistes s'emmarquen en un procés d'autocrítica i avanci en una estratègia per articular un procés d'unitat popular en el marc del procés de refundació del Garbí -un procés de debat estratègic i organitzatiu iniciat el mes d'octubre passat- i criden a l'esquerra per l'anàlisi conjunta i en profunditat i posar-se a treballar amb urgència per revertir aquesta situació i poder donar resposta a la crisi climàtica, social i nacional", han avisat els cupaires.

També han criticat que el PSC i Junts, que situen com les dues forces que opten a governar el Parlament, "tenen programes i polítiques similars tant en el terreny de l'impuls del Hard Rock i les carreteres, en el terreny econòmic i social, però també al terreny que la solució del conflicte passa per Madrid".

Els anticapitalistes han traslladat a les primeres reunions després del 12M la necessitat de "treballar perquè la Mesa del Parlament serveixi per garantir drets, defensar la sobirania del Parlament, els drets dels seus diputats i diputades i fer front a la repressió de l'Estat". Davant la falta de Govern, el tauler polític continua obert.