La portaveu del PSC, Núria Parlon, amb una imatge de Pere Aragonès

La decisió que ha pres el PSC sobre la proposta de referèndum d'Aragonès

Parlon considera que no és un plantejament propi d'un Govern en precampanya electoral

La portaveu del PSC, Núria Parlon, ha assegurat que el partit està estudiant denunciar la proposta d'aquest dimarts del president de la Generalitat i candidat d'ERC a les eleccions, Pere Aragonès, de celebrar un referèndum d'independència per la via de l'article 92 de la Constitució, que els socialistes consideren electoralista.

En una roda de premsa a la seu del PSC, Parlon ha criticat el plantejament d'Aragonès en precampanya, perquè creu que s'emmarca en una proposta política i no pròpia de l'Executiu.

"Aquesta pot ser una de les possibles denúncies, així com d'altres que puguin dur a terme altres dels departaments que considerem que no són adequades en un moment de precampanya electoral", ha sostingut la portaveu.

Preguntada per la proposta d'Aragonès respecte a les vies legals per a la celebració del referèndum, ha expressat que "n'hi poden haver" però ha reiterat l'oposició del PSC a la iniciativa.

"Ens agrada que es parli de finançament i que no es parli de qüestions que ens porten a la ruptura", ha afegit Parlon, que ha assenyalat que el referèndum no resoldrà els problemes de Catalunya.

'Cas Koldo'

Preguntada per si el PSC tem que el 'cas Koldo' pugui afectar d'alguna manera la campanya de les eleccions catalanes del primer secretari del partit i exministre de Sanitat durant l'inici de la pandèmia, Salvador Illa, Parlon ha sostingut que el partit ha estat "implacable davant les situacions de corrupció política, de corrupteles i de males praxis".

"Salvador Illa, que és el nostre candidat, quan era ministre de Sanitat va comparèixer moltíssimes vegades per donar totes les explicacions en relació a les qüestions que comprometien al seu moment l'acció i la contractació del Ministeri, i ho farem totes les vegades que calgui" , ha reiterat.