La secretària general de Podem, Ione Belarra, durant una manifestació en suport a Palestina

Podem demana al Govern que retiri abans l'ambaixadora d'Israel que la de l'Argentina

El partit no aclareix si recolza la decisió d'Albares

La secretària general de Podem, Ione Belarra, ha comunicat que el ministre d'Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha sol·licitat el suport de la formació morada per trucar a consultes a l'ambaixadora a Argentina després de les paraules del president argentí, Javier Milei, sobre Begoña Gómez, i li ha demanat que truqui a consultes també l'ambaixadora d'Israel.

"A la dreta se'l frena amb drets i avenços concrets, i ningú entendrà que facin això sense trucar abans a consultes a l'ambaixadora a Israel", ha assegurat Belarra en un missatge a Twitter.

El Govern ha decidit aquest diumenge trucar a consultes 'sine die' a l'ambaixadora a Argentina, María Jesús Alonso, després que el president de l'Argentina, Javier Milei, hagi qualificat de "corrupta" Begoña Gómez, dona del president del Govern, Pedro Sánchez.

Abans de produir-se aquesta trucada, Albares ha afirmat que ha contactat amb tots els grups parlamentaris per demanar suports i que ha comptat una "gran majoria", si bé PP i Vox no s'han pronunciat.

Podem i Israel

Podem ha estat consistentment crític amb les polítiques d'Israel, especialment pel que fa al conflicte palestí-israelià. Han denunciat el que consideren violacions dels drets humans per part d'Israel a Gaza i Cisjordània. A més, alguns membres i sectors dins de Podem han donat suport al moviment BDS (Boicot, Desinversió i Sancions), que busca exercir pressió econòmica i política sobre Israel perquè canviï les seves polítiques cap als palestins.

Al parlament espanyol, Podem ha promogut diverses resolucions i propostes que condemnen les accions d'Israel i criden la comunitat internacional a prendre mesures més fermes contra allò que descriuen com l'ocupació i la repressió dels palestins.

Podem i Palestina

D'altra banda, Podem ha expressat un fort suport a l'autodeterminació del poble palestí i ha advocat pel reconeixement de l'Estat de Palestina a diverses plataformes internacionals. El partit ha participat en nombroses iniciatives de solidaritat amb Palestina, incloent-hi manifestacions i esdeveniments organitzats per la societat civil.

A més, Podem ha advocat per una cooperació més gran entre Espanya i les autoritats palestines, i ha demanat a la Unió Europea que tingui un paper més actiu en la recerca d'una solució justa i duradora al conflicte.