Canyosa en les seves declaracions

Un documental de Cs homenatja els immigrants de tot Espanya cap a Catalunya

Carrizosa ha evocat "aquells García, González, Fernández, Martínez, Ruiz, Navarro" davant els mitjans

El candidat de Cs a les eleccions catalanes, Carlos Carrizosa, ha presentat aquest dimecres a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) un documental en homenatge als immigrants de tot Espanya cap a Catalunya, coincidint amb el Dia del Treballador de l'1 de maig.

Carrizosa ha declarat als periodistes que volen reconèixer així treballadors no nascuts a Catalunya que han estat "tractats pel separatisme, pel nacionalisme català, com a ciutadans de segona, com a simple mà d'obra", segons ell.

El cap de llista ha evocat "aquells García, González, Fernández, Martínez, Ruiz, Navarro,... A tots aquells cognoms majoritaris a Catalunya i que ja són cognoms catalans".

Ha afirmat que tots ells van aixecar Catalunya, tot i això "s'han vist moltes vegades tractats com a ciutadans de segona".

També ha lamentat que se'ls ha titllat de colons i de nyords, i que no han pogut aprendre en castellà a les escoles, segons ell.

"Que votin Ciutadans, perquè Ciutadans va néixer per representar-los", ha dit el també líder del partit al Parlament.

Dirigint-se a aquests electors, també ha dit que "Cs és l'únic partit català, espanyol, bilingüe", i que és el partit que no els trairà.

Carrizosa ha lamentat, a l'1 de maig, Cs faci aquest homenatge però "no ho fan ni els sindicats", i ha afegit que l'idioma és un tema tabú per als sindicats.

En preguntar-li perquè l'exsecretari general de Cs Adrián Vázquez estarà a la llista del PP a les eleccions europees, ha respost: "A mi avui el que importa aquí és parlar dels García, dels Ruiz, dels Vázquez i dels Navarro que viuen a Catalunya”.

Adrián Vázquez ha confirmat aquest dimecres que concorrerà a les europees del 9 de juny a la llista popular, de la qual també formaran part de dues eurodiputades taronges més: Susana Solís i Eva Poptcheva.