Aragonès i Mas-Colell

L'elogi d'Andreu Mas-Colell a Pere Aragonès

L'exconseller d'Economia ha parlat aquest 17 d'abril al Fòrum Europa

L'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell, que va formar part de l'executiu liderat per Artur Mas, ha elogiat aquest dimecres 17 d'abril el "tarannà" del president de la Generalitat i candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la reelecció, Pere Aragonès, i ha manifestat que espera que tingui un paper cabdal al proper Govern.

"És bo que avui la Generalitat estigui liderada per un tarannà com el seu. I en un moment polític de Catalunya, de temps convulsos i que s'obre cap a perspectives incertes, és bo que Aragonés estigui cridat a tenir un paper cabdal" en el futur Executiu català, ha sostingut en una conferència al Fòrum Europa.

Segons Mas-Colell, tocarà escollir camins davant de les "creus" que Catalunya es trobarà, tant durant els propers mesos com en els propers anys, i creu que hi ha camins que permeten gaudir de paisatges esplèndids (ha dit, literalment) i altres que porten al desastre.

"N'hi ha d'altres, tampoc fàcils, que ens permeten mantenir viva l'esperança d'assolir els dos objectius del catalanisme històric, la prosperitat de Catalunya i la presència d'Espanya. Si no hi ha prosperitat econòmica, la nació marxarà", ha avisat.

Per a Mas-Colell, que també és un prestigiós professor d'Economia a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, la prosperitat és el marc "més realista i més efectiu per al desplegament de les bones pràctiques públiques i privades" que poden enfortir Catalunya .

L'economista també va ser un dels professors titulars de la Universitat de Berkeley, entre el 1972 i el 1981.

Estabilitat

Segons la seva opinió, cal que el proper Govern de surti després de les eleccions del proper diumenge 12 de maig porti estabilitat i sigui sensible amb l'economia perquè "sense estabilitat, tot perilla".

Després de constatar que ell i Aragonès són de generacions que estan allunyades en el temps, ha explicat que com a conseller li va tocar negociar amb ell el suport d'ERC a diverses lleis, i va ser llavors quan va apreciar les seves habilitats.

"És un bon negociador, ben informat, analític, suau però ferm i poc emocional. Qualitats totes, que al meu parer són grans actius" que l'han portat a càrrec actual, ha assegurat.