La portaveu d?ERC, Raquel Sans

ERC alerta que farà valer els seus escons al Parlament i rebutja pactar amb el PSC

Fixa com a condicions un referèndum, el finançament singular i el reforç de serveis públics

La portaveu d'ERC, Raquel Sans, ha afirmat aquest dilluns que faran valer els seus 20 diputats al Parlament perquè es compleixin les condicions de cara a la investidura d'un nou president de la Generalitat: "No hi ha por a una repetició electoral".

"Que ningú no doni per fets els nostres vots", ha reiterat Sans en una roda de premsa, i ha detallat que les condicions d'ERC de cara a una investidura seran un referèndum pactat, el finançament singular per a Catalunya i reforçar serveis públics.

La portaveu ha explicat que, des de les eleccions catalanes del 12 de maig, el partit està consultant els seus dirigents territorials per conèixer l'opinió de la militància, que, segons ella, ha demanat majoritàriament reforçar el valor dels diputats republicans a les negociacions.

Sans ha sostingut que, després de les eleccions catalanes, ERC ha d'estar a l'oposició, i que els correspon a PSC i Junts plantejar propostes, en ser les dues formacions que van sortir reforçades del 12 de maig.

Alhora, ha expressat que els republicans estan preparats per encarar unes noves eleccions catalanes, i ha recordat que la posició de la formació en una possible investidura la decidirà finalment la militància en una consulta interna, les bases de la qual les decidirà el Consell Nacional d'ERC el proper 15 de juny.

Taula del Parlament

Sobre les negociacions per constituir la Mesa del Parlament, que es constitueix el proper 10 de juny, Sans ha informat que ERC no ha rebut cap oferta oficial de cap partit per assumir la presidència de la Cambra catalana, encara que ha demanat que els Comuns entrin a formar part de lòrgan parlamentari.

Ha afegit que la prioritat d'ERC no és presidir el Parlament sinó crear una Mesa "antirrepressiva" pactada amb Junts, Comuns i la CUP, per fer valer l'acció política dels diputats que són a l'exili, ha assegurat, i perquè es pugui parlar de tot a la Cambra catalana.

A més, el grup republicà ha rebutjat pactar amb el PSC. "El PSC no ha estat del costat dels drets dels diputats i no tindria cabuda en una taula antirepressiva", ha conclòs.