Iñigo Errejón, en una intervenció pública

Errejón acusa els diputats de Vox de comportar-se ''com els hereus del 23-F''

Ha censurat el comportament dels representants de la formació d'Abascal durant la votació

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha criticat que ha escoltat tota mena d'insults durant el debat per aprovar la Llei d'Amnistia i el portaveu parlamentari, Íñigo Errejón, ha acusat els diputats de Vox de comportar-se com els "hereus" de l'intent del cop d'estat del 23F.

Així s'han referit tots dos després de la tensió viscuda durant la sessió plenària de la Cambra Baixa sobre l'amnistia i recriminar a la bancada de Vox impedir que avui hi hagués un debat "serè" al Congrés.

Díaz ha destacat que malgrat aquest “espectacle” s'ha aprovat una norma clau per tenir una norma que permet seguir caminant en un país divers.

Qüestionada sobre si ha sentit insults a l'hemicicle, la vicepresidenta segona ha respost que els han anomenat "de tot", des de "traïdors" i "corruptes".

Mentrestant, Errejón ha denunciat "greus incidents" durant la votació de l'amnistia i que els diputats de Vox, durant el debat, s'han anat "aixecant, insultant i atacant" bona part dels oradors, simplement perquè no estaven d'acord amb el que es votaria.

"Això bàsicament significa que s'han comportat com els hereus dels quals l'última vegada que van intentar impedir una votació al Congrés i ho van fer entrant amb pistoles a l'hemicicle. Avui els diputats de l'última vegada de la dreta han intentat que no es produís la votació, perquè no accepten les votacions quan les perden, perquè la dreta i l'extrema dreta a Espanya pensen que el poder sempre és seu i que les votacions quan no els donen la raó són il·legítimes”, ha llançat.

"Volen que no existim"

El portaveu del grup plurinacional ha aprofundit que, segons la seva opinió, aquests "atacs" de Vox revelen que "els agradaria" que els representants progressistes no estiguessin al Congrés i que no existissin.

"És molt important que tota la ciutadania aquest 9 de juny a les eleccions europees recordi qui són els que estan en contra de l'oposició de les majories, recordeu qui són els que els agradaria que no existíssim, que no tinguéssim paraula i que avui han intentat, amb insults i amb amenaces, que se suspengui la votació. Però no els ha sortit i ha guanyat la democràcia”, ha declarat Errejón.

Finalment ha assenyalat que l'independentisme seguirà amb les conviccions i és una opció política "legal" a Espanya, que està d'acord que els conflictes polítics es resolen amb política. "Hi ha estabilitat i hi ha legislatura per a estona", ha conclòs Errejón.