El líder de Més País i diputat de Sumar, Iñigo Errejón

Errejón retreu al PP que no recolzi la retirada de l'ambaixadora d'Argentina

"Entre el seu país i el consorci internacional del feixisme, tornaran a triar contra el seu país", diu el portaveu de Su

El portaveu de Sumar al Congrés dels Diputats, Íñigo Errejón, ha augurat que el PP d'Alberto Núñez Feijóo "tornarà a triar contra el seu país" per no donar suport a la trucada a consultes de l'ambaixadora d'Espanya a Argentina després de les declaracions del president argentí, Javier Milei, sobre Begoña Gómez, esposa de Pedro Sánchez.

"Entre el seu país i el consorci internacional del feixisme, Feijóo tornarà a triar contra el seu país", ha escrit en un missatge a la xarxa social X, recollit per Europa Press. Al fil, ha insistit que l'"insult de l'ultradretà Milei és contra el govern espanyol i contra Espanya".

D'aquesta manera, Errejón ha recriminat que no és una discussió entre polítics, sinó entre "models de societat". "Ells a les fotos amb l'oligarquia, nosaltres a l'avenç dels drets dels treballadors", ha afegit en un fil de tuits.

Al seu parer, la manera de "frenar els feixistes no és denunciar-los amb indignació. Això val per aguantar unes eleccions", ha continuat en un altre missatge.

Segons ha argumentat el portaveu de Sumar a la Cambra Baixa, la "clau és esbiaixar l'arrel, el seu poder econòmic i polític, enfrontar els amos: l'oligarquia. I construir autonomia i confiança dels subalterns en les pròpies forces", ha conclòs .

En els mateixos termes s'ha expressat el ministre de Cultura, Ernest Urtasun, que ha incidit en el missatge que "l'insult de Milei és contra el govern i contra Espanya".

Alhora, ha carregat contra les empreses que es van reunir aquest dissabte a l'Ambaixada d'Argentina a Espanya amb el mandatari argentí, cosa que ha qualificat d'"incomprensible", que els empresaris "estiguin més centrats a fer-se fotos amb ells que a pujar salaris i avançar en drets socials", ha recriminat.

La reacció del PP

El PP ha respost al Govern que la seva tasca "és fer oposició al president d'Espanya, no al de l'Argentina", i l'ha acusat de pretendre "que Milei mobilitzi l'electorat que ja no convenç el Govern".

Fonts del PP han reaccionat així a la decisió del Govern de trucar a consultes 'sine die' a l'ambaixadora a Argentina i demanar als grups parlamentaris el seu suport: "De l'estratègia del PSOE no participem".

"El ministre d'Exteriors, que no ens va trucar per informar-nos de la posició al Sàhara, Ucraïna, Israel o Gibraltar, truca avui perquè el PP defensi Pedro Sánchez d'unes declaracions del president argentí a qui el Govern va acusar de drogar-se", recorden les mateixes fonts.