Albares, en arxiu

Espanya aplaudeix l'última ''iniciativa de Biden'' sobre Israel i Palestina

El pla anunciat ahir pel president nord-americà consta de tres fases

El Govern espanyol ha aplaudit aquest dissabte la iniciativa de pau presentada divendres pel president dels Estats Units, Joe Biden, per aconseguir un alto el foc al conflicte a la Franja de Gaza.

El pla anunciat ahir per Biden --la preparació del qual el mandatari va atribuir a Israel -- consta de tres fases. La primera de les quals consisteix en un alto el foc complet, la retirada de les forces israelianes de zones poblades de Gaza, l'alliberament parcial d'ostatges, el retorn de civils palestins a casa seva, i un augment de l'ajuda humanitària.

La segona fase consta d'una fi permanent de les hostilitats, l'intercanvi de presos palestins per ostatges Supervivientes i la retirada total israeliana de Gaza. La tercera i última etapa consistiria en el començament de la reconstrucció de Gaza i el lliurament de les restes mortals dels ostatges morts.

En aquest context, el ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha declarat el seu suport a "l'alto el foc immediat a Gaza, l'alliberament de tots els ostatges, l'augment de l'ajuda humanitària que porti a una pau duradora a l'Orient Mitjà, com proposa la iniciativa del president dels Estats Units, amb suport de Qatar i Egipte".

"Volem un futur de pau per a Israel i Palestina", ha afegit Albares en un missatge publicat al seu compte de la xarxa social X.