Laia Estrada i Carles Puigdemont

Estrada defineix amb aquesta paraula Puigdemont després de l'oferiment de Junts a ERC

Reitera el rebuig a arribar a qualsevol entesa amb el PSC

La candidata de la CUP a les eleccions catalanes, Laia Estrada, ha titllat aquest dilluns d'ambigua la proposta que va fer durant la nit electoral el candidat de Junts+, Carles Puigdemont, que va trucar a ERC a una aliança per crear, va dir, un govern de obediència netament catalana: "Em sembla que obre la porta a l'autonomisme".

En una entrevista al programa 'Els Matins' de TV3, Estrada ha expressat que "no és el mateix un Govern d'obediència netament catalana que un Govern d'obediència independentista", i ha avisat que la CUP no recolzarà Junts+ si defensen, assegura, l'agenda de la vella Convergència.

"Ja ho vam dir, si es tractava de reprendre el nostre procés d´independència, de recuperar una agenda nacional i social pròpia per fer avançar el país en clau d´autodeterminació i en clau de conquesta de drets, ens podíem entendre", ha puntualitzat.

'No' al PSC

Preguntada sobre la possibilitat de pactar amb el PSC, Estrada ha recordat que durant la campanya la CUP contínuament ha rebutjat acordar amb els socialistes i ha subratllat que, després de les eleccions, el partit no modifica aquesta postura.

"Vam dir que no era possible una entesa amb el PSC ni tampoc amb forces que portessin el seu programa econòmic", ha assegurat, ampliant el missatge als de Puigdemont.

Valora els mals resultats

Davant la caiguda que va patir la CUP aquest diumenge, passant de 9 a 4 diputats i perdent prop de 70.000 vots directes, Estrada va valorar el domig els mals resultats: "Els resultats no són bons. Hem perdut vots i suports. En som conscients" .

"Des de demà mateix ens posem a disposició del país les quatre diputades per revertir la situació que queda. És evident que hi ha una onada reaccionària que travessa el nostre país. Se'ns queda un Parlament més espanyolista que mai", ha lamentat.

D'altra banda, aquest dilluns ha expressat que encara és aviat per treure conclusions sobre les raons d'aquests resultats, tot i que ha remarcat la necessitat del partit de fer autocrítica.

La candidata ha recordat que la CUP ara està immersa en un procés de reflexió interna, el "procés de Garbí", que ha de servir per identificar el paper de la formació a les institucions i revertir la tendència a la baixa dels 'cupaires' en els propers anys.