Errejón, en una intervenció al Congrés

L'exigència de Sumar al Govern d'Espanya: ''És insostenible la relació amb...''

El portaveu de la formació, Íñigo Errejón, ha intervingut al Ple del Congrés

Sumar ha celebrat l'anunci del reconeixement de l'Estat palestí el 28 de maig que ve, però ha reclamat al president del Govern, Pedro Sánchez, "coratge" per elevar la "pressió" a Israel, atès que la relació amb el Govern que actualment està dirigit per Benjamin Netanyahu és “insostenible”.

Concretament, ha demandat un "embargament total" a tota relació militar amb Israel, urgir a la "ruptura" de l'acord comercial de la UE amb aquest país, exigir el compliment de les Nacions Unides sobre Palestina i recolzar "sense reserves" la denúncia de Sud-àfrica contra el Govern hebreu a la Cort Penal Internacional.

Així ho ha destacat el portaveu del grup plurinacional, Íñigo Errejón, durant la Sessió Plenària d'aquest dimecres de 22 maig, després de la intervenció del cap de l'Executiu al Congrés, en què ha confirmat que el Consell de Ministres aprovarà la setmana que ve (en concret, se celebrarà el dimarts 28 de maig) el reconeixement de l'Estat palestí. També la líder de Sumar, Yolanda Díaz, s'ha pronunciat en termes similars en un vídeo que ha difós als perfils de les xarxes socials.

Errejón ha destacat que aquesta mesura és una "gran notícia" però arriba enmig d'un "genocidi" i una "tragèdia" a Gaza, per la qual cosa s'han de desplegar mesures addicionals a aquest "pas valent" del Govern.

Sobretot, ha relatat, quan la situació ha canviat "dràsticament" davant la decisió de la Fiscalia del Tribunal Penal Internacional (TPI) de demanar una ordre d'arrest contra Netanyahu (cosa que va passar fa tot just uns dies), cosa que, a la seva judici, fa "encara més insostenible" per al Govern mantenir relacions amb l'Executiu "genocida" d'Israel.

Per tant, ha argumentat que si ha tingut sentit retirar l'ambaixadora espanyola a Argentina pels insults del president d'aquest país, Javier Milei, també ho té fer el mateix amb Israel, sobretot quan ja ha avançat que prendrà mesures reconeixement de l'Estat Palestí.

"Està bé la fermesa amb l'ultradretà Milei, però la coherència obliga, com a mínim, la mateixa fermesa contra el genocida Netanyahu", ha postil·lat el politòleg i professor universitari i cofundador de Más Madrid.