Adrián Vázquez

L'exsecretari general de Ciutadans, Adrián Vázquez, fitxa pel PP

Els populars han fitxat també per a la seva candidatura dues eurodiputades de Cs: Susana Solís i Eva Poptcheva

L'exsecretari general de Ciutadans Adrián Vázquez ha confirmat aquest dimecres que concorrerà a les properes eleccions europees del 9 de juny a la llista de Partit Popular, de la qual també formaran part de dues eurodiputades taronges més Susana Solís i Eva Poptcheva.

Segons ha avançat el diari 'El Mundo', Vázquez i Solís aniran en llocs de sortida, acompanyant Dolors Montserrat dins dels 20 primers llocs de la llista, mentre que Poptcheva, figurarà al següent tram de la candidatura.

"En un moment crític de la nostra democràcia cal estar al costat de la defensa de l'Estat de Dret i els valors fundacionals de la Unió", ha escrit Vázquez en un missatge de la xarxa social 'X', recollit per Europa Press.

Convivència cívica i constitucional

Adrián, que va dimitir de la Secretaria General de Ciutadans el mes de març passat, justifica el salt al PP amb l'argument que la formació que lidera Alberto Núñez Feijóo en "aquest moment és l'única alternativa política" capaç de "reconstruir" la " convivència cívica i constitucional".

"Anuncio amb orgull que concorreré a les seves llistes al Parlament Europeu per contribuir a aquest objectiu", prossegueix el missatge de Vázquez, que també aprofita per agrair a Feijóo la confiança dipositada en ell i "reconeixement" a la seva feina dels últims anys.

Va ser el 22 de març passat quan Vázquez va dimitir del seu càrrec de secretari general de Ciutadans, en què va estar poc més d'un any. La decisió es va consumar després del fracàs de les negociacions que el partit taronja havia obert amb el PP per concórrer junts a les eleccions catalanes i les europees.

Aleshores Vázquez va assegurar que no podia comprometre's amb una causa en què ja no creia i tampoc "ser un obstacle".

Ell era partidari d'aquesta aliança electoral amb els 'populars' a què s'oposava un altre sector del partit especialment el seu màxim responsable a Catalunya, Carlos Carrizosa, candidat de Ciutadans a les catalanes del proper 12 de maig.

Poc més d'un any al capdavant de Ciutadans

Vázquez va assumir la Secretaria General de Ciutadans el gener del 2023, després del procés de refundació engegat després de les eleccions andaluses del 2022 per intentar remuntar les successives debacles electorals.

Va guanyar les primàries formant una dupla amb Patricia Guasp, que va assumir el portaveu polític de la formació. Aquell procés intern va obrir ferides al si de la formació, que es va partir en dues en plantejar Edmundo Bal una candidatura alternativa a la de Vázquez i Guasp, recolzada per l'aparell del partit.

Format en relacions internacionals, Vázquez (Madrid, 1982) es va exercir com a assessor de Ciutadans a l'Eurocambra abans de convertir-se en eurodiputat.