Enuig amb CUP

Faccions de la CUP demanen ''cares noves'' després de la desfeta electoral

PUIC i Poble Lliure, entre les parts que han mostrat el seu enuig

La recent derrota electoral soferta per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) el 12 de maig ha desencadenat tensions, acusacions mútues i una guerra interna entre les diferents faccions del partit.

Un grup dissident de militants, identificats com a PUIC (Per Un Independentisme de Combat), ha emès un comunicat crític cap a la direcció del partit, exigint un canvi radical en l'estratègia política.

A la seva declaració, els membres de PUIC sol·liciten una renovació total a la cúpula de la CUP, advocant per la incorporació de noves cares i una proposta independentista de tall revolucionari. Així mateix, demanen la dimissió del secretariat nacional i la convocatòria d´un congrés extraordinari amb caràcter d´urgència.

"En no haver trencat amb la direcció actual i amb les cares mediàtiques, això la gent ho percep i veu la CUP com un partit més del sistema", denuncien.

"O es fa un punt i a part amb gent nova, cares noves i propostes independentistes revolucionàries de control del territori o els resultats electorals seguiran pel mateix camí del declivi", comenten.

"El poble treballador català està orfe d´una papereta netament independentista, socialista, feminista i ecologista", lamenten.

Més crítiques

Les de PUIC no han estat les úniques crítiques que ha rebut la CUP. L'organització independentista Poble Lliure --un dels corrents interns del partit-- ha demanat que la direcció dels cupaires assumeixi "la responsabilitat" pels resultats de les eleccions catalanes, en què la CUP va passar de 9 a 4 escons .

En un comunicat d'aquest dijous, Poble Lliure ha assegurat que aquests resultats responen a la trajectòria "erràtica o autodestructiva durant els darrers anys" per part de la CUP.

Ha acusat la formació anticapitalista de "manca d'implicació real" al moviment popular per la independència, i ha reclamat una renovació dels lideratges, que consideren que estan esgotats. Poble Lliure ha apostat per "afrontar el nou cicle amb una nova estratègia realista i capaç d'interpel·lar el conjunt del poble català cap a l'alliberament nacional", i ha fet una crida a reconstruir el moviment civil independentista.

"La situació exigeix que estiguem a l'alçada, fugint de la comoditat del continuisme i afrontant de cara i amb visió estratègica la realitat en què ens trobem", ha insistit.