El candidat del PP a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, durant una entrevista amb Europa Press

Fernández afirma estar en sintonia ''total'' amb Feijóo sobre Catalunya

El candidat del PP al 12M assegura sobre Illa que "és molt 'modoset', però no para de mentir"

El candidat del PP a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, ha assegurat que té sintonia "total" amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, sobre el que cal fer a Catalunya.

En una entrevista d'Europa Press, ha celebrat que el PP "no sigui una secta com el PSOE" i ha assegurat textualment que els populars poden discrepar i alhora ser candidats, a diferència dels socialistes.

"Difícilment pot sostenir algú la idea que jo estic en rebel·lia contra Feijóo i sotmès alhora. ¿En què quedem? Que es posin d'acord", ha dit al preguntar-li per si hi ha desavinences entre ell i Feijóo.

Ha recordat que l'exsecretari general del PSE Nicolás Redondo va ser expulsat del PSOE per discrepar sobre la Llei d'Amnistia: "A mi ningú no m'ha expulsat. És més, m'han triat candidat."

Fernández ha situat com a principal objectiu que "els líders del 'procés' vagin a l'oposició i que deixin de tenir la clau de la política espanyola".

"No farem de facilitadors de Puigdemont i d'Aragonès, per això ja hi ha Salvador Illa", i ha defensat que el seu paper és garantir l'ordre constitucional.

Ha assegurat que la carrera política del candidat socialista, Salvador Illa, es basa en un constant engany a l'electorat: "L'home és molt 'modoset', però no para de mentir".

Així mateix, ha ironitzat sobre la voluntat de reconciliació d'Illa amb l'independentisme perquè, cada vegada que el socialista intenta fer coses per abaixar la tensió, "Puigdemont li deixa anar una bufetada dialèctica".

Sobre el president del Govern, Pedro Sánchez, opina que ha enfilat "el camí del populisme bananer", per identificar la seva família i ell mateix amb la democràcia, cosa que creu que deteriora la qualitat democràtica.

"De casa es ve plorat, perquè si li explico al senyor Sánchez les lindezas que m'han dedicat a les xarxes a mi durant aquests anys, potser es posa a plorar", ha afegit.

Fernández, que defensa l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, aspira a aconseguir-ho garantint la sostenibilitat però assumint que no es tracta del "Vedat de Doñana ni al Pirineu".

“Si volem competir amb els grans aeroports del món hem de tenir les dimensions dels grans aeroports del món; si no, serem un aeroport de segona”, ha puntualitzat.

A més, ha criticat el PSC per defensar el trilingüisme a les escoles --una de les propostes que comparteixen amb els populars--, i després votar el contrari, a favor de la immersió, segons Fernández.

Preguntat per les tres primeres mesures que duria a terme si fos president de la Generalitat, Fernández ha dit que començaria per completar les infraestructures que permetin gestionar els sobrants de l´aigua del Consorci d´Aigües de Tarragona "per garantir que tota Catalunya tingui aigua per a tots" .

També ha afirmat que promouria una legislació que permeti "expulsar els 'okupes' en 24 hores" i baixaria tots els trams autonòmics de l'IRPF, així com eliminaria l'impost de successions, que veu immoral.