El candidat del PP a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, al Cercle Eqüestre de Barcelona

Fernández s'obre a seure ''a parlar'' amb el PSC si trenca acords amb Junts i ERC

El candidat del PP al 12M avisa Illa que "marranejar" amb el 'procés' el pot portar a la mort

El candidat del PP a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, s'ha obert aquest dimarts a seure “a parlar amb el PSC si trenca tots els acords amb Junts i ERC.

"Si ells trenquessin aquí ia Madrid tots els seus acords amb Puigdemont i amb ERC, podríem asseure'ns a parlar", ha declarat en un col·loqui organitzat pel Cercle Eqüestre de Barcelona, alhora que creu que no s'està en aquest escenari.

Fins i tot ha ironitzat sobre obrir la porta a parlar amb l'expresident i candidat de Junts+, Carles Puigdemont, si canviés i "es fes un oncle formal".

Això sí, ha deixat clar que no lliurarà els vots del PP al candidat socialista, Salvador Illa, perquè després acabi pactant amb el president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Pere Aragonès, o Puigdemont: "No passarà, encara que m'agafin amb unes tenalles i m'intenten obligar."

"El vot del Partit Popular en política de pactes servirà perquè el separatisme surti del govern; i si no, marxem a l'oposició", ha puntualitzat.

A més, ha avisat a Illa del que li pot passar: "Si tu et dediques, i perdonin l'expressió, a cantar o marranejar amb el procés, al final el procés et portarà a la mort."

Li ha receptat trencar amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i amb Puigdemont, però, al seu parer, el socialista no ho farà perquè "no té el coratge polític necessari".

"Si finalment guanya les eleccions, acabarà sotmès a un president separatista perquè ja ho hem viscut", ha afegit, ja que ha assegurat que Illa ja va guanyar unes eleccions i no va servir de res.

Pel que fa a la seva proposta per a la millora de finançament, ha defensat una aliança entre Catalunya, Balears i Comunitat Valenciana.

"Estem a favor de millorar el finançament de Catalunya, però fer-ho d´una manera multilateral, amb aliances estratègiques i amb un acord entre tots", ha apuntat.

Ha apuntat que són els "nacionalistes" els qui, segons ell, mai han estat partidaris que la Generalitat recapti tots els impostos, i els ha acusat de preferir el peix al cove (ocell en mà), expressió que dóna nom a la estratègia pujolista daconseguir més competències autonòmiques.