El líder de Vox, Santiago Abascal

Les figures que Abascal assenyala com a responsables de la ''ruptura de la convivència''

El líder de Vox va visitar Barcelona per a la campanya del 12M la tarda de dimarts passat 7 de maig

El president de Vox, Santiago Abascal, ha culpat els expresidents de la Generalitat Pasqual Maragall i José Montilla d'iniciar "la ruptura de la convivència" a Catalunya.

Ho va dir dimarts 7 de maig passat en declaracions a la premsa juntament amb els números 3 i 6 per Barcelona, Joan Garriga i Júlia Calvet, abans de començar un acte al districte barceloní de Nou Barris, que és la zona de la capital de Catalunya on més vots van aconseguir a les darreres eleccions municipals, celebrades el maig de l'any passat.

"Són els que van provocar la sortida a les empreses, els que van posar en safata al separatisme la possibilitat d'atacar la convivència i la Constitució. Nosaltres no serem còmplices d'Illa de cap manera", va apuntar Abascal.

Durant l'acte de la formació, al qual van acudir aproximadament unes 400 persones, el líder de Vox va voler deixar clar que volen "derrotar el separatisme i el socialisme del PSC que ha traït els treballadors".

Al judici del número 1 de la formació, els socialistes han traït "els més humils donant ajudes" als immigrants, davant del qual ha reivindicat prioritat per als que han nascut a Espanya.

"Ha traït també totes aquestes persones que van venir d'altres llocs d'Espanya obligant els seus fills a la immersió lingüística, condemnant-los al fracàs escolar i dient-los en definitiva que aquí eren ciutadans de segona i no ciutadans de ple dret", ha criticat.

Abascal també ha atacat el PP. "Votar el PP és votar el separatisme en diferit, és enfortir el Partit Socialista de Catalunya, culpable, amb Maragall i amb Montilla, del desastre de la convivència en aquesta terra", ha dit.

Garriga i Calvet

Per part seva, Calvet ha expressat que "a Nou Barris és més fàcil ser atracat que poder emancipar-se", i ha assegurat que aquest no és el model de ciutat que defensa Vox.

A la seva intervenció, Garriga ha manifestat que a Vox fan compatible l'amor per Catalunya i pel conjunt d'Espanya, i ha proposat apujar el sou als treballadors "a costa dels impostos i no de les empreses".