Pedro Sánchez revisa uns documents

La Fiscalia Europea obre investigació pels contractes de mascaretes del Cas Koldo

La Fiscalia europea ha adoptat aquesta decisió després de rebre una denúncia

La Fiscalia Europea ha obert una investigació sobre els contractes signats pel Servei Canari de Salut i el Servei de Salut de les Illes Balears per al subministrament de màscares amb la denominada 'trama Koldo'.

Així ho ha anunciat aquest dilluns l'òrgan comunitari en un comunicat en què precisa que obre les diligències després de rebre "una denúncia d'un particular" i dur a terme "diverses mesures encaminades a verificar la seva competència per investigar els fets al·legats".

Segons ha indicat la Fiscalia Europea, per adoptar la seva decisió ha recopilat informació addicional de la Fiscalia Anticorrupció i del Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional, així com dels diferents organismes encarregats de gestionar el finançament de la Unió Europea.

"En base a la informació demanada, es va prendre la decisió d'iniciar formalment la investigació per presumptes delictes de malversació de fons públics, prevaricació i tràfic d'influències de conformitat amb la legislació nacional i el Reglament de la Fiscalia Europea", ha assenyalat.