Ignacio Garriga, en arxiu

Garriga culpa el PSC de ''la falta de llibertat'' a Catalunya

El secretari general del partit avisa que "desafiaran" l'amnistia

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha culpat aquest dissabte el PSC de "la manca de llibertat" a Catalunya i ha avisat que el partit plantarà cara, textualment, als carrers de l'amnistia.

"El PSC és part del problema, el PSC serà el principal obstacle perquè Catalunya no abandoni aquest camí de falta de llibertat, de totalitarisme separatista i que avui, a les nostres escoles, no tinguem llibertat educativa", ha reivindicat en un acte a Tarragona, juntament amb la número 4 a les europees, Mireia Borrás, i el candidat a les catalanes per Tarragona, Sergio Macián.

També ha assegurat que des de Vox no els tremolarà el pols per desafiar la Llei d'Amnistia aprovada aquest dijous, com segons ell no els va passar el 2017: "Els vam asseure a la banqueta dels acusats i van entrar a la presó."

"No ens va tremolar el pols el 2017, no dubteu que no ens tremolarà el pols ara per plantar-los cara als carrers", ha afegit. Ha afirmat que continuaran protagonitzant una resposta institucional que ja estan "liderant des d'aquests governs regionals".

La trajectòria de Garriga a Vox

Alejandro Garriga, nascut el 28 de març del 1982 a Barcelona, ha emergit com una figura prominent en el context polític espanyol, especialment en l'àmbit de Vox.

La seva incursió en la política s'ha caracteritzat pel compromís amb els valors tradicionals i la defensa de la sobirania nacional. Al llarg de la seva carrera, ha ocupat diversos càrrecs tant a nivell local com a nacional, consolidant-se com un líder dins de Vox.

Garriga va saltar a l'escena política nacional el 2019, quan va ser elegit diputat al Congrés dels Diputats per Barcelona, convertint-se en un dels representants més destacats de Vox a la cambra baixa. Des de llavors, ha estat una veu influent al parlament, advocant per polítiques que promoguin la seguretat, la unitat nacional i la defensa de la identitat espanyola.

Al seu paper com a diputat, Alejandro Garriga ha centrat la seva atenció en qüestions com la immigració, la seguretat ciutadana i la unitat d'Espanya. Ha defensat polítiques de mà dura per combatre la immigració il·legal i ha advocat per enfortir les fronteres per garantir la seguretat i la integritat del país.

A més de la seva tasca al Congrés, Garriga ha estat una figura destacada en la promoció de l'agenda política de Vox a Catalunya, on el partit ha guanyat terreny els darrers anys. Com a portaveu de Vox a Catalunya, ha defensat amb fermesa els valors patriòtics i la unitat d'Espanya en una regió marcada pel separatisme i la divisió.