Pancarta per la mort de la cuinera a la presó de Mas d'Enric a Tarragona, al Centre Penitenciari Brians 2

La Generalitat veu un ''principi d'entesa'' amb els sindicats de presons

La Conselleria de Justícia, Drets i Memòria ha presentat una proposta amb 30 punts de millora de la seguretat

La Conselleria de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat ha valorat després d'una nova reunió amb els sindicats de funcionaris de presons a la taula sobre seguretat que hi ha un "principi d'entesa sobre mesures concretes d'interès comú".

La reunió d'aquest divendres ha durat prop de cinc hores, han acudit UGT, CCOO, Intersindical i Catac, i per part de la Conselleria han acudit representants de la direcció d'Afers Penitenciaris, han informat fonts penitenciàries a Europa Press.

Generalitat i sindicats s'han emplaçat a "continuar treballant per concretar millores de cara a una propera reunió", i la Conselleria ha presentat una proposta amb 30 punts de millora de la seguretat i per reduir els riscos a les presons.

El document té un bloc amb mesures a implementar a curt termini i un altre amb mesures a mitjà termini, i entre d'altres inclou reforçar i formar el personal, donar-los polsadors d'alerta, instal·lar inhibidors de senyal mòbil i drones, actualitzar protocols i renovar material.

Fonts sindicals consultades per Europa Press han criticat sobre les mesures que proposa la Conselleria que "algunes no són noves i d'altres són poc concretes", si bé veuen avenços i esperen concretar més les propostes en properes reunions.