Ponsatí i Graupera, en una imatge recent

Graupera i Ponsatí aconsegueixen els avals: Alhora podrà concórrer a les eleccions del 12M

Serà la quarta gran formació obertament independentista que concorri als comicis, amb Junts, Esquerra i la CUP

Alhora, la candidatura de l'eurodiputada de Junts i exconsellera de la Generalitat Clara Ponsatí i el periodista Jordi Graupera, ha aconseguit les firmes necessàries per presentar-se a les eleccions catalanes del proper 12 de maig a les quatre demarcacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida .

Seguint la normativa electoral, la formació necessita un 0,1% del cens per presentar-se a cadascuna de les quatre províncies catalanes i Alhora ha assegurat aquest dimarts 2 d'abril que ha superat la xifra en més d'un 20% una setmana abans de la data límit, mitjançant un comunicat.

"Quan es van convocar les eleccions, feia una setmana que havíem anunciat que existíem, i ara ja som una realitat: ens vam presentar", ha declarat Ponsatí.

Per la seva banda, Graupera ha posat èmfasi en "la dificultat que implica una fita com aquesta en tan poc temps i sense suport institucional".

La recollida d'avals ha comptat amb més de 600 voluntaris i més de 50 punts des del 13 de març passat.

Nascuts del "distanciament"

El naixement d'Alhora es va conèixer el mes passat, i segons van explicar els impulsors, la seva raó és el "distanciament de les posicions de l'expresident Carles Puigdemont".

Està previst que el proper 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, tots dos presentin el programa en societat. Aquell dia només faltaran 3 dates per a l'inici oficial de la campanya electoral de les properes eleccions al Parlament.