Pedro Sánchez, Begoña Gómez i la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil no veu indicis del delicte de trànsit d'influències de Begoña Gómez

No s'aprecia que la dona del cap de l'Executiu tingués alguna influència en el rescat de l'aerolínia Air Europa

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil no ha trobat indicis del delicte de tràfic d'influències denunciat per l'organització Manos Limpias el mes d'abril passat en relació amb les feines de Begoña Gómez, dona del president del Govern, Pedro Sánchez, segons informa aquest dimarts el diari 'El País'.

En un informe enviat a Juan Carlos Peinado, el jutge que va obrir diligències arran de la denúncia de Manos Limpias, la UCO explica que no aprecia que l'esposa del cap de l'Executiu tingués alguna influència en el rescat de l'aerolínia Air Europa ni tampoc a els concursos convocats per Red.es per a diferents plans de formació en noves tecnologies.

En concret, segons ha analitzat la Guàrdia Civil, "no es té constància" que el fet que Begoña Gómez coincidís amb Javier Hidalgo, un dels directius de Globalia (grup propietari d'Air Europa), "pogués estar vinculat a la decisió ministerial del rescat a Air Europa", segons expliquen fonts coneixedores del cas citats pel diari.

D'altra banda, examina que dues de les ajudes de Red.es a Innova Next, propietat de Juan Carlos Berrabés, professor del màster de la càtedra de la Universitat Complutense que codirigia la dona del president, van comptar amb cartes de recomanació de Gómez, però que aquesta empresa ja havia rebut fins a 28 contractes de l'Administració pública al llarg dels darrers anys, un d'ells de l'Ajuntament de Madrid sota govern del PP.

L'informe conclou que no s'han trobat vincles entre les persones que van signar les qualificacions de les diferents ofertes i Begoña Gómez. A més, la UCO sosté que "no s'han identificat indicis" del que afirmava la querella de Manos Limpias en sostenir que va ser Barrabés qui "va muntar el Màster de Transformació Social Competitiva" de Begoña Gómez. Finalment, l'Institut Armat també observa que Gómez no ha rebut cap subvenció pública, segons recull la Base de Dades Nacional de Subvencions.

Per tant, les acusacions en què es va fonamentar la denúncia de Manos Limpias han quedat descartades per part del cos policial.