Salvador Illa, a la Festa de la Rosa

Illa critica l'última mobilització del PP contra l'amnistia: ''Nostàlgics''

El líder del PSC va ser un dels grans noms de la Festa de la Rosa del partit

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha criticat amb duresa que la cinquena mobilització del Partit Popular (PP) d'Alberto Núñez Feijóo contra el Govern de Pedro Sánchez per la Llei d'Amnistia es faci "enmig d'una campanya electoral" i ha titllat el PP de semblar, textualment, nostàlgic d'altres etapes a Catalunya.

"La gent té tot el dret del món de manifestar-se. Això és un dret que tenim tots. Però home, es manifesten enmig d'una campanya electoral en contra de la Llei d'Amnistia", ha assegurat el guanyador de les eleccions al Parlament del passat 12 de maig en un acte per la Festa de la Rosa celebrat a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), juntament amb el número 2 a les europees, Javi López; l'alcalde del municipi, Carlos Cordón, i l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

Al seu parer, sembla que al PP "li faci por" que els socialistes obrin una nova etapa a Catalunya, i ha retret als populars parlar d'amnistia durant la campanya electoral europea i no, ha dit textualment, quan tocava a la catalana.

"Quan toca parlar d'Europa, parleu de Catalunya, i quan toca parlar d'Espanya, us aneu a Europa a parlar malament d'Espanya. És un embolic enorme que tenen aquesta gent", ha afegit.

També ha recordat que aquest mateix diumenge fa 2.000 dies que els populars “incompleixin” la Constitució, bloquejant la renovació del Consell General del Poder Judicial, ha assegurat.

La llei serà aprovada el dijous 30 de maig al Congrés

El Ple del Congrés acollirà aquest dijous 30 de maig el darrer debat sobre la proposició de Llei d'Amnistia, que va ser vetada pel Senat fa dues setmanes. Per aixecar aquest veto i poder aprovar-la definitivament, el PSOE, Sumar i els seus socis parlamentaris han de reunir un mínim de 176 vots.

Si ho aconsegueixen, la norma s'enviarà al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) per publicar-lo i la seva aplicació quedarà en mans dels tribunals.

Aquesta norma per amnistiar els implicats en el Procés independentista va néixer dels pactes que el PSOE va segellar amb ERC i Junts a canvi del suport a la investidura del president del Govern, Pedro Sánchez.