El primer secretari del PSC, Salvador Illa, intervé durant l'acte de cloenda del 15è Congrés del PSC

Illa demana ''molt respecte i molta prudència'' a la precampanya del 12M

El líder del PSC ha assegurat que durant aquesta "conversa pública" que significa la precampanya vol contrastar projectes en comptes de confrontar

El candidat del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ha demanat aquest dissabte "molt respecte i molta prudència" a la precampanya de les eleccions catalanes del 12 de maig.

"Demano també respecte pels ciutadans, sense donar res per fet. Ells i elles decidiran el 12 de maig", ha afirmat en un acte dels socialistes a Sant Joan Despí (Barcelona), en què ha promès ser respectuós aquestes cinc setmanes anteriors als comicis.

Illa ha assegurat que durant aquesta "conversa pública" que significa la precampanya vol contrastar projectes en comptes de confrontar, així com posar de manifest el reflex de la pluralitat de la societat catalana, no la fractura.

"És veritat que l'olor del perfum de les enquestes ens agrada, però molt de respecte i molta prudència", ha afegit el candidat socialista, que alhora ha afirmat que des del PSC es prendran aquestes cinc setmanes molt seriosament, treballant amb humilitat i rigor.

Ha afegit que aquesta precampanya la faran amb respecte, educació i convicció "per obrir una nova etapa a Catalunya que ja s'està obrint, girar full a una dècada perduda i mirar endavant amb cooperació i col·laboració amb els ajuntaments".

Prosperitat i indústria

També ha defensat que, si surt elegit com a president de la Generalitat, liderarà la “tercera gran transformació de Catalunya” per recuperar el pes de la indústria.

"Si sóc elegit president de la Generalitat de Catalunya, si obtinc la confiança dels ciutadans i de les ciutadanes de Catalunya el 12 de maig, lideraré una tercera gran transformació a Catalunya", ha reivindicat.

Ha detallat que aquesta transformació "tindrà com a pilar central recuperar el pes de la indústria a la riquesa, a la prosperitat de Catalunya", recuperant el 25% de la indústria al PIB, ja que ha assegurat que avui dia representa menys del 20 %.