Illa i Álvarez, a la xerrada dins d'un taxi

Illa, amb Élite Taxi: ''El sector ha d'estar regulat, com a servei públic que és''

El candidat del PSC va xerrar recentment amb Tito Álvarez

Acostumats a veure'ls en meetings o entrevistes, els polítics necessiten també, de vegades, escenaris menys convencionals. I el número 1 del PSC a la demarcació de Barcelona, Salvador Illa, ha elegit el taxi de Tito Álvarez, líder d'Élite Taxi, en un dels actes de campanya.

En aquesta conversa, Álvarez apunta que el sector està “bé”, però fa arribar a l'exministre de Sanitat les seves inquietuds. "Amb Ayuso estan fatal, això és un desastre total. Han deixat el poder de la mobilitat a les grans plataformes. Està més col·lapsat, i els conductors més precaritzats", apunta Álvarez.

Tots dos coincideixen en el que és necessari de la regulació, amb Illa apuntant que ha d'arribar en els primers 6 mesos de la legislatura. "Cal concebre'l com el que és, un servei públic i, per tant, ha d'estar regulat", diu el polític, que assegura que s'han de garantir uns mínims.

"No em considero un líder"

Tot i ser la cara visible de l'associació de taxistes, Álvarez rebutja l'etiqueta de líder. "Tinc molta gent al darrere", assegura.

En aquest sentit, Illa s'alinea amb ell i diu que és fonamental envoltar-se de gent que treballi i que remi en la mateixa direcció.

Dues peticions al govern

D'altra banda, Álvarez fa dues peticions a Illa; el taxista posa sobre la taula la qüestió de les assegurances. "Les asseguradores ens han ficat al mateix sac que les VTC i com que ells no demanen cap carnet professional, la sinistralitat està pujant, i això ens perjudica", diu.

La reivindicació, doncs, és aconseguir un “tractament específic, sense ser equiparat a altres sectors”.

D'altra banda, Álvarez també demana que el ministeri exigeixi un carnet professional als conductors de VTC. "Estan portant persones i això és molt seriós", considera. "No hi ha cap barrera d'entrada, això posa en perill els usuaris" afegeix, dient que són "competència deslleial. Nosaltres hem de complir molts més requisits".

Illa es compromet a fer arribar les demandes a Óscar Puente (el titular de Transports) i aplaudeix, per acabar, el compromís d'Álvarez.

La xerrada acaba amb una reflexió sobre la campanya. "Estem amb bon ànim, però sempre cal tenir precaució", diu el socialista, que considera que té la sensació que la gent "vol un canvi i que es facin coses".

No a l'OPA

D'altra banda, ha rebutjat aquest dijous 9 de maig l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) de caràcter hostil formulada pel BBVA sobre el 100% de les accions del Banc Sabadell: “El mateix nom hostil ja indica que no anem per bon camí ".

Així s'ha expressat en una entrevista de TV3 recollida per Europa Press, en què ha assegurat que no creu que sigui "bona per als clients" del sistema financer.

"No ho veig. Primer, per una qüestió de competència, és una excessiva concentració al sector financer", ha afegit Illa, que ha afirmat que la fusió no ajuda, segons ell, a qüestions com la inclusió financera o els llocs de treball .

També ha apuntat que està en contra de la decisió del BBVA per una qüestió de poder de decisió a Catalunya i de formes, i ha dit: "La meva opinió és que tant de bo no prosperi".