El primer secretari del PSC, Salvador Illa, intervé durant una sessió plenària, al Parlament

Illa no descarta arribar a ''acords concrets'' amb Junts a partir del 12M

El líder del PSC i candidat a presidir la Generalitat, això sí, veu "molt difícil" la possibilitat de governar amb el partit de Carles Puigdemont

El candidat del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ha afirmat que veu "molt difícil" un possible govern amb Junts després dels comicis del proper 12 de maig, però no ha descartat arribar a acords concrets.

"Veig francament difícil governar amb Junts a la Generalitat", ha considerat Illa en una entrevista publicada aquest diumenge a eldiario.es i recollida per Europa Press.

Tot i això, Illa veu "convenient arribar a acords a l'arc parlamentari" amb la formació com els assolits en aquesta legislatura en matèries que, al seu parer, són d'interès per a la ciutadania i també ha apuntat a pactes concrets amb ERC, Comuns i PP.

Ha assegurat que no donarà lliçons sobre autogovern o constitucionalisme però tampoc no les rebrà de ningú i ha defensat una "política que toqui de peus a terra i reivindique l'autogovern exercint-ho".

Referèndum i amnistia

Després de ser preguntat pel referèndum i l'amnistia, Illa ha asseverat que no tenien "prevista" l'amnistia, però, segons ell, respon a una voluntat expressada a les urnes ia una conjuntura.

Per contra, Illa creu que “el referèndum és un element divisiu i és tot al contrari del que cal fer en una societat, i encara menys ara, en un moment de canvis geopolítics profunds”.

Ha reivindicat la seva "alternativa" al referèndum, que passa per generar prosperitat a Catalunya en matèria d'educació, sanitat, serveis públics i fer front a la sequera.